Peticija za vraćanje na posao profesora i razrješenje rektora DUNP

133

Grupa građana pokrenula je online peticiju za vraćanje u radni odnos na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) profesora Vere Vukanić, Fadila Škrijelja i Mersudina Mulića, kao i razrješenje rektora te visokošolske ustanove Miladina Kostića.
U obrazloženju za pokretanje peticije navodi se da je Kostić, uručenjem rješenja o prekidu radnog odnosa, “prekršio zakon, pokazao neakademsko i neprofesionalno ponašanje, očigledan revanšizam i zloupotrebu funkcije”.

“Očekujemo podršku svih građana, posebno kolega, državnih institucija odgovornih za prosvetu i obrazovanje, javnih ličnosti i svih onih koji žele da podrže našu borbu za odbranu zakona, vladavinu prava na DUNP, kako bi se onemogućilo da pojedinac, ma ko on bio, ne može da bude iznad zakona”, saopćili su organizatori.

Peticiju je, za sada, potpisalo stotinak građana, a pokrenuo ju je doktor Ljubiša Popović iz Beograda.

Podsećamo da su Škrijelj i Mulić prošle nedelje optužili rektora Kostića da je njih i profesoricu Vukanić “nezakonito otpustio i da im se na taj način sveti jer su pokrenuli postupak da se utvrdi da li on sa 68 godina starosti može da se kandiduje i bude rektor tog Univerziteta”.
Link za potpisivanje peticije
https://www.peticije.online/333540
Izvor: Radiostoplus.com, Sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *