Piće broj jedan za brzo mršavljenje

249

Već i ptice na grani znaju da je obična voda najbolje piće za utaliti žeđ, a ne samo da je najzdravije, nego i pomaže pri gubitku kilograma. Ali jedan dodatak čini je još boljim saveznikom u borbi s kilogramima.

Voda doprinosi gubitku težine na način da zadovoljava apetit. Budući da je centar za glad i žeđ u mozgu na istom mestu, nije teško zavarati mozak koji može zameniti glad za žeđ.

Velika nacionalna studija objavljena u časopisu „Annals of Family Medicine“ otkrila je značajnu povezanost između nedovoljnog unosa vode i gojaznosti, dokazujući tako da hidracija ima veliku ulogu u kontroli težine.

Da stvar bude bolja, otkriven je još brži način gubitka kilograma uz pomoć tečnosti. Radi se vodi s kuminom.

Vodu s kuminom možete vrlo lako napraviti i sami kod kuće pomoću semenki kumina. Ovaj začin, bogat antioksidansima, poboljšava imunološki sistem i zdravlje probavnog sistema, smanjuje upale kao i rizik od karcinoma.

Kumin sagoreva masnoće

“Kumin se istraživao zbog svojih dobrobiti za gubitak kilograma i pokazalo se da ubrzava metabolizam. Brži metabolizam znači da telo brže i bolje sagoreva kalorije”, ističu stručnjaci.

Mala klinička studija uključila je 88 gojaznih žena. Eksperimentalna grupa je konzumirala jogurt s kuminom dvaput dnevno tri meseca. Kontrolna grupa konzumirala je istu količinu jogurta, ali bez kumina tokom istog perioda. Samo one žene koje su jele kumin, smršale su značajno, a na kraju istraživanja imale su i manje nivoe holesterola i triglicerida u krvi.

Voda s kuminom pomaže i u kontroli šećera u krvi. Kad vam je šećer u krvi visok, više glukoze skladišti se u ćelijama nego što vam treba za energiju i tako se pretvara u masnoću.

Kako piti vodu s kuminom?

Voda s kuminom može se piti topla ili hladna.

Uronite čajnu kašičicu semenki kumina u otprilike tri decilitra vode i ostavite da stoji preko noći. Neki pre toga semenke malo smrve, ali nije nužno.

Ujutro prokuvajte mešavinu kumina i vode otprilike pet minuta.

Kad se voda ohladi, procedite semenke i napitak je spreman za konzumiranje.

Napitku možete dodati med ili cimet za bolji ukus, prenosi EatThis.

N1
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *