Kako piše ovaj portal, upravo to je razlog zbog kojeg Krivokapić godinama nije od straha smio doći u Hrvatsku, bojeći se kako će zbog tog svog angažmana u ratu biti uhapšen. S druge strane, Mandić se po crnogorskim medijima prije nekoliko godina otvoreno hvalio učestvovanjem u “ratnim dejstvima” na dubrovačkom području.

– No, trenutno obojica glume uljuđene i proevropske političare pa smatraju da je to hvalisanje ratnom epizodom potrebno isključivo za “domaću upotrebu”, odnosno prosrpski orijentirane građane Crne Gore te predstavnike Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – piše ovaj portal.

Inače, Krivokapić je iz Nikšića, a Mandić iz sjevernijeg gradića Šavnika. Stoga je za njih bilo vjerojatno “prirodno” i “logično” da u okviru nikšićkih postrojbi “oslobađaju Dubrovnik”.

Fotografija do koje je redakcija portala Direktno došla posljednjih se sedmica, osobito uoči događanja na Cetinju 5. septembra, dijelila po društvenim mrežama među građanima Crne Gore. Fotografija je bez dvojbe originalna, a navodno je nastala u dubrovačkom zaleđu u jesen 1991. godine, navodi Direktno.hr.