Pogledajte kako je živjela ubijena Rožajka Amela Kalač u Švedskoj /VIDEO/

286

Kroz kakve torture, neprijatnosti i nelagode mogu proći sandžačke porodice kada odu na Zapad mi koji smo ostali u Sanžaku ne možemo ni da zamislimo. Jedan strašan događaj je zadesio i rehmetli Amelu Kalač (24), koja je porijeklom iz Rožaja, tačnije iz sela Gusnica, a njena porodica već duže vrijeme živi i radi u Švedskoj.

Amela je bila kidnapovanao i to kada je bila na putu kući, svojoj porodici u Grästorp, tada je nestala bez traga.  Jedan muškarac je tada uhapšen zbog sumnje da je izvršio kidnapovanje, ali napredovanje istrage nije bilo, jer policijski i sudski organi nisu izašli sa zvaničnim saopštenjem dokle je stigla istraga u otkrivanju počinioca.

Njena porodica Amelu opisuje kao veoma posvećenu i pozitivnu osobu koja radi i trudi se i brine o svojoj porodici. Ima posao u gerijatrijskoj njezi, ali i dodatno radi u trgovinama i restoranima.

https://www.facebook.com/amela.kalac.96/videos/647951599683909/?t=0

Amela u restoranu

Amela je sa porodicom došla u Švedsku prije sedam godina. Ovdje su svi studirali u srednjoj školi i od tada su se školovali. Sve tri sestre rade u zdravstvu, a brat studira. Oni su još uvjek tražioci azila i mnoge stvari su ispunili da će verovatno porodici biti dozvoljeno da ostane, ali ono što se desilo Ameli ostavilo je dubok trag na cijelu porodicu i ne znaju kako će nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Amela sa porodicom

Da je rahmetli Amela bila svestrana pokazuje i video snimak koji je objavila prije dvije godine, u kojem pokazuje svoje pjevačke sposobnosti, video možete pogledati ispod teksta. Danas se sjetimo svi u dovama Amele i porodice Kalač, i uputimo dovu da porodici olakša, a Ameli podari dženet.

Sandzakdanas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *