Pogledajte ko je na listi “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić”

251

Na listi SDP-a se nalazi 35 kandidata, koliko i BNV broji vijećnika, a na čelu liste je potpredsjednik Sandžačke demokratske partije i direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić.

Druga na listi je Samira Ćosović, zamjenica predsjednika Opštine Prijepolje i nekadašnja narodna poslanica, a treći direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Fahrudin Đekić.

Na četvrtom mjestu je pravnik u Opštoj bolnici Novi Pazar i odbornik u lokalnom parlamentu Vahidin Melajac, a peti načelnik Uprave prihoda Mirzet Bojadžić. Šests na listi je direktorka OŠ “Đura Jakšić” u Trnavi Sanela Međedović, sedmi je šef kabineta gradonačelnika Novog Pazara Samir Lekić, osmi službenik Istorijskog arhiva “Ras” Enver Ujkanović, doktorka iz Sjenice Samina Bronja i politikolog iz Prijepolja Elvin Banjica su deveto i deseto mjesto.

Na listi se nalazi i arheolog Mustafa Baltić, koji je na prethodnim parlamentarnim izborima bio kandidat za narodnog poslanika ispred liste Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, direktorka Gimnazije Dženana Raždaginac, bivši direktor Zavoda za urbanizam Suat Ljajić, ali i novoimenovani vd direktora Muzeja “Ras” Elmir Habibović.

Listu za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće najavila je i Stranka pravde i pomirenja, a nju će predvoditi potpredsednica te stranke Misala Pramenković. Spisak pogledajte ispod teksta.

 

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *