Pokrenuta peticija za HAPŠENJE Milorada Dodika!

168

Ovu peticiju pokrenuo je poznati bh. jutjuber Amir Hadžić i već je prikupila više od tri hiljade potpisa.

U pozivu da se peticija potpiše, stoji kako Milorad Dodik, trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini, kako se navodi u pozivu, svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH.

“Posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o otcjepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, sigurnost svih građana BiH je u velikoj mjeri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti”, navodi se u pozivu.

Ukoliko želite, peticiju možete potpisati na OVOM LINKU https://www.change.org/p/%C5%BEelimo-da-milorad-dodik-bude-uhap%C5%A1en-i-procesuiran?utm_content=cl_sharecopy_30049340_en-US%3A4&recruiter=1009106267&recruited_by_id=eb191200-ec48-11e9-a1fa-cf49b00db300&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_term=psf_combo_share_initial

Podsjećamo, nakon odluke visokog predstavnika Valentina Inzka da nametne zakonske izmjene kojima će negiranje genocida i drugih ratnih zločina utvrđenih u presudama biti sankcionisano zatvorskom kaznom, SNSD se odlučio na kampanju potpisivanja peticije protiv ovog zakona u manjem bh. entitetu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *