Policajka planirala da ubije svoje ćerkice? U Laru i Iris ispalila po dva metka, pa sebi presudila

319

Inspektori veruju da su policajka i njene ćerke bile mrtve gotovo 24 sata kada je kolega pronašao tela. Naime, dan ranije su baka i deka po ocu zvali Laru i Iris više puta, ali se nijedna nije odazivala na pozive

Tragična sudbina Lare (11) i Iris (9), koje je u Španiji ubila njihova majka policajka, a potom sebi oduzela život, potresla je cijeli svijet.

Paola  Civilna garda

Kolege Paole B. pronašao je njeno i beživotna tijela djevojčica 15. decembra u policijskom smještaju u opštini Kvintanar del Rej.

Paola je iz službenog pištolja ispalila po dva metka u svaku od djevojčica, a potom je sebi presudila, a rezultati istrage govore da je majka verovatno planirala ubistvo ćerkica i samoubistvo.

Iris, Lara, sahrana
Naime, Paola je ostavila ključeve od barake sa spoljne strane. Zahvajujući tome, njen kolega je bio u mogućnosti da otvori vrata bez obijanja i da u kući pronađe tijela.

Policija vjeruje da je Paola ostavila ključeve u spoljnoj bravi kako bi tijela bila brže i lakše pronađena.

Inspektori vjeruju da su policajka i njene ćerke bile mrtve gotovo 24 sata kada je kolega pronašao tijela. Naime, dan ranije su baka i deka po ocu zvali Laru i Iris više puta, ali se nijedna nije odazivala na pozive.

Iris, Lara, sahrana

I dalje se čeka obdukcija djevojčica koja bi trebalo da otkrije da li je Paola drogirala djecu i uspavala ih prije nego što ih je upucala, ili su djeca bila svjesna tragične sudbine koja ih čeka.

Španski mediji pišu da je tijelo jedne djevojčice pronađeno u spavaćoj sobi, dok je drugo dijete ležalo uz Paolu u njenom krevetu.

Isto tako, ne postoji nijedan očevidac tragičnog događaja, niti je bilo ko čuo pucanj pošto malo ljudi živi u policijskom smještaju, a i oni koji tu borave vrlo verovatno nisu bili prisutni u trenutku ubistva.
Iako se Paola prije više od godinu dana rastala od supruga, njena porodica tvrdi da su ostali u normalnim odnosima. Motiv ubistva i dalje nije jasa, ali se vjeruje da je Paola počinila zločin jer su se na sudu borili za starateljstvo nad djecom.

Iris, Lara, sahrana

Otkriveno je da je Paola želela da se vrati u svoj rodni grad Algesiras, udaljen nekih 600 kilometara od Del Reja, i da je planirala decu da povede sa sobom, što njen bivši suprug i otac djevojčica nije želio.

Kada je saznao za planove bivše supruge, podnio je zahtev za zajedničko starateljstvo, iako su nakon razvoda Iris i Lara pripale majci.

Sumnja se da je Paola ubila sebe i djecu jer je strahova da će izgubiti ćerke.

Navodno su izjave djevojčice pred njihovim ocem njega naterale da ode u sud i traži zajedničko starateljstvo.

Djeca su baki navodno rekla da se “majka ljuti što hoće da provedu Božić i Novu godinu sa tatom”.

Iris, Lara, sahrana

Djevojčice su potom ocu rekle da ih je majka zamolila da mu ne pričaju da hoće da se odsele u Algesiras. Kada je otac podnio zahtev za zajedničko starateljstvo, do njega i Paole je došlo do svađe i prekinuli su svaki kontakt.

Tragedija se, sumnjaju inspektori, dogodila u trenutku kada je trebalo da se dogovore kako će “podijeliti” djecu za praznike. Vjeruje se da su djevojčice majci priznale da ne žele da se presele u drugi grad sa njom i da je to Paoli bio “okidač”.

Kolege i komšije kažu da se Paola nikad ranije nije čudno ponašala. Šta više, nikada nije tražila odsustvo iz službe zbog psihičkih ili porodičnih problema. Inače, u pitanju je žena koja je do prije nekoliko godina služila pri vojsci, a u Kvintaro del Rej se doselila kada je odlučila da pređe u Civilnu gardu.

Paola  Civilna garda
(Telegraf.rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *