Policija Rožaja pod istragom: Marihuana postala djetelina

199

Uprava policije objavila je krajem jula prošle godine da su policajci u blizini državne granice, kod sela Kajevići u Rožajama pronašli i zaplijenili 120,7 kilograma marihuane.

“Službenici Uprave policije su sinoć, postupajući po operativnim saznanjima, sproveli akciju u blizini državne granice, kod sela Kajevići u Rožajama.

Pronađena su četiri veća pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana koja su odbačena od strane dva nepoznata lica koja su se dala u bjekstvo, te se sprovode intenzivne aktivnosti na njihovom lociranju i identifikovanju.

Ukupna težina pronađene opojne droge je 120,7 kilograma”, pisalo je u saopštenju Uprave policije od 29. jula 2021. godine.

Prema nezvaničnim podacima, akcijom zapljene droge rukovodio je načelnik rožajske policije Ernest Redžović.

Portal Press je došao do podatka da je ubrzo nakon zapljene evidentirano da je od 120,7 kilograma samo 10 kilograma marihuana, a da je 110 kilograma djetelina.

To je izazvalo sumnju, tako da je Odjeljenje unutrašnje kontrole policije – Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenulo postupak.

“U vezi sa navodima da je 29. jula 2021. godine u medijima objavljeno da je rožajska policija zaplijenila 120,7 kilograma marihuane kod sela Kajevići, a da se, prema podacima koje je dobila redakcija, tih 120,7 kilograma marihuane pretvorilo u 10 kilograma marihuane, dok je ostatak tereta predstavljen kao djetelina,

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je formiralo predmet i sprovodi postupak unutrašnje kontrole”, piše u odgovoru koji je portal Press dobio iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

autor: Vl.O.

rfpress.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *