PORODICA NE ŽELI DA ČUJE ZA UBICU ĐOKIĆA! Okrenuli mu leđa, ni advokata ne žele da plate Goranu Džoniću!

117

Goran Džonić i njegovi sinovi nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su umešani u ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca. Gorana Džonića i njegove sinove M. Dž. i S. Dž. koji su osumnjičeni za teško ubistvo bliskih rođaka Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije (25), brane različiti advokati. Porodica Džonić je za Goranove sinove angažovala punomoćnika, ali ne i za njega, te on ima branioca kojeg mu plaća država.

Kako saznajemo, Džonićevi sinovi dobili su u subotu branioca po službenoj dužnosti u čijem su prisustvu sva trojica saslušana pred Višim javnim tužiocem i sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Nišu. Međutim, već u nedelju, zastupanje M. Dž. i S. Dž. preuzeo je jedan od najuglednijih niških advokata Filip Domazet, pa je branilac po službenoj dužnosti ostao samo Goranu Džoniću.

Ova saznanja potvrdila su nam oba advokata, ali bez iznošenja daljih detalja o ovom slučaju u interesu pravilnog odvijanja istrage. Odluku porodice Džonić da brane samo sinove, pozdravili su meštani Moravca, smatrajući da su se oni na taj način ogradili od krvavog zločina.

Niko ne veruje da su Goranovi sinovi učestvovali u zločinu, a porodica je kivna što ih je otac umešao, pa su zbog njega završili u pritvoru. Zato su i odlučili da plate advokata samo za njih, ne zato što nemaju novca.

Neshvatljivo je zašto su ti momci i dalje iza rešetaka kad postoje dokazi da te noći uopšte nisu bili u Moravcu, već na svojim poslovima. Jedan je dežurao u vatrogasnoj službi, a drugi u Kopnenoj zoni bezbednosti. Svi smo uvereni da je ubistvo Goran počinio sam, te da je druge ljude označio kao saučesnike samo da bi umanjio svoju odgovornost – kaže jedan od komšija Džonića.

Osim trojice Džonića, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu porodice Đokić, u pritvoru su i braća K. M. i K. M. iz Moravca dok policija traga za D. P. iz sela Nozrine koji se takođe sumnjiči da ima veze sa zločinom.

Za sada su pronađeni dokazi samo protiv prvoosumnjičenog – njegov DNK na oružju kojim su ubijeni članovi porodice Đokić, ali i na novcu ukradenom od Gorana. Kao dokaz, tu je i snimak na kojem se vidi kako Džonić u noći zločina vozi Goranov automobil do mesta gde će ga spaliti, te priznanica sa logom Đokićeve menjačnice da je Džoniću pozajmio 10.000 evra.

Ovaj dokument nađen je među novčanicama koje je Goran posle zločina zakopao na imanju jednog od sinova.

Podsetimo, tročlana porodica ubijena je u noći između 26. i 27. septembra kada ih je, kako se sumnja, Goran Džonić, brat od tetke Gorana Đokića, namamio da dođu do mesta zvanog Dudine Bare u ataru Moravca gde ih je ubio pucajući na njih iz pištolja, a zatim zapalio njihova tela.Veruje se da je motiv zločina koristoljublje jer je Đokić u vozilu uvek nosio velike sume novca s obzirom na to da se bavio menjačkim poslovima.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Kurir.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *