Porodična rasprava okončana…

97

Stefan Stanišić (33) optužen je za pokušaj ubistva na mah bivšeg šure Borisa Dragoslavića početkom marta u centru Podgorice, piše Pobjeda.

Optužnica Višeg državnog tužilaštva koju potpisuje tužiteljka Tatjana Begović dostavljena je Višem sudu u Podgorici na kontrolu, koja će, kazali su iz ovog suda, biti zakazana u zakonskom roku.

Stanišić se tereti da je 4. marta, oko 10.30 časova u blizini lokala „Mona Liza“ u centru Podgorice, potegao pištolj na bivšeg šuru koji je prethodno izgovorio niz teških uvreda na njegov račun.

U optužnici se navodi da je Stanišić pucao na Dragoslavića u trenutku jake razdraženosti u koju je doveden bez svoje krivice. Tom prilikom Dragoslavić je pogođen sa dva metka u lijevu i desnu natkoljenicu.

Stanišić je u istrazi ispričao da je sa sestrom Dragoslavića bio u vezi 15 godina koja je krunisana crkvenim brakom, a 2018. godine i rođenjem sina.

Zbog neslaganja, kako je naveo Stanišić, supruga ga je početkom prošle godine napustila i sa sinom pošla kod svojih roditelja, ali nesuglasice i ,,trzavice“ su se nastavile uvijek kada bi komunicirali vezano za dijete.

Do incidenta sa bratom bivše supruge došlo je kada se ovaj pojavio pred zgradom u kojoj Stanišić živi. Zvao ga je telefonom nekoliko desetina puta, onda zvonio i na interfon.

Kada se Stanišić javio na telefon, Dragoslavić mu je uputio niz uvredljivih prijetnji tražeći da zaboravi bivšu ženu i zabranjujući mu da je ikada više pozove.

“Ajde, spusti se dolje, da ti ja pokažem ko si i šta si i da zauvijek završimo ovu priču”, rekao je Dragoslavić bivšem zetu, navodi se u optužnici.

Piše da je Stanišić tužiteljki ispričao da nije znao što da radi, te da ga je tada pozvao prijatelj i rekao mu da ga je Dragoslavić zvao i da mu je zvučao nenormalno, te mu kazao da traži Stanišića da ga ubije.

Pozvao ga je, kako je kazao, i otac sa kojim je trebalo tog dana da otputuje u Tivat na poslovni sastanak. Ispričao mu je u kakvom je problemu i otac je dok su bili na telefonskoj vezi došao ispred zgrade.

“Tada mi je rekao da nema nikoga, nakon čega sam se spremio i autom krenuo prema lokalu svog oca”, ispričao je optuženi.

Kada je stigao ispred lokala, ponovo ga je zvao Dragoslavić i pitao ga gdje se nalazi.

“Mislio sam da se Boris ,,ohladio“ i malo smirio, ali čim je izašao iz auta uputio se prema meni i ocu. Vidio sam mu nenormalni izraz lica”, ispričao je on.

Rekao je da je bivši šura počeo brutalno da ga vrijeđa i prijeti da nikada neće vidjeti sina, te da će ga poniziti pred ocem. Dragoslavić je, kako je kazao Stanišić, u jednom trenutku rukom krenuo prema pojasu kao da će da potegne pištolj.

“Onda mi je ,,pukao film“, pao mi je mrak na oči. Bio sam pun gnijeva i bijesa. Koliko se sjećam, izvadio sam pištolj i počeo da pucam. Od tog momenta se više ničeg ne sjećam”, ispričao je Stanišić u istrazi.

On je istakao da mu je žao zbog svega i da mu nije bilo u primisli da puca, jer je želio da se odnosi u porodici izglade. Stanišić se od 5. marta nalazi u pritvoru.

Dragoslavić simulirao da ima oružje da bi prepao bivšeg zeta

Boris Dragoslavić se nije pridružio krivičnom gonjenju bivšeg zeta Stefana Stanišića pojašnjavajući da donekle osjeća krivicu zbog svega što se dogodilo i da je možda njegova naprasitost doprinijela incidentu.

On nije sporio da je Stanišiću uputio brojne uvrede i prijetnje i ustvrdio da je ,,onako izrevoltiran i bijesan i da bi ga prepao, isprovocirao i iznervirao potegao ruku ispod košulje, simulirajući“ kao da ima oružje, iako ga, kako je kazao, nije imao.

U tom trenutku je vidio da Stefan vadi oružje i počeo da puca prema njemu. Kada je osjetio da je pogođen, Dragoslavić je pao na tlo.

“Stefan je odmah krenuo da bježi, a njegov otac Dejan Stanišić i radnica iz lokala su mi pritrčali u pomoć i vezali neku krpu oko noge da bi mi zaustavili krvarenje”, ispričao je Dragoslavić u tužilaštvu.

Rekao je da je u želji da se riješe razmirice između njegove sestre i bivšeg zeta pošao ispred zgrade Stefana Stanišića kako bi razgovarali posebno zbog njihovog djeteta.

Dragoslavić je kazao i da se njegova porodica nakon incidenta izmirila sa Stanišićima, naročito zbog dobrobiti sina njegove sestre i bivšeg zeta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *