PORODICU ĐOKIĆ UPUCALI I SPALILI IZ OSVETE?! Novac nije glavni motiv? Nova teorija koju iznosi njihov komšija NAJSTRAŠNIJA je do sada

209

Misterija ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca traje dve nedelje, policija traga za ubicama danonoćno, ispitano je više od sto ljudi, ali novih zvaničnih informacija o tome ko bi mogao biti egzekutor za sada – nema. U međuvremenu, pojavila se još jedna teorija kao motiv ubistva Gorana, Gordane i Lidije. Naime, meštani pričaju da je možda reč o osveti.

– Mislim da je neko želeo da njihova likvidacija izgleda kao pljačka kako bi sakrio prave motive. Jer, ako se otkrije motiv, doći će se i do ubice. Priča se po mestu da je u pitanju neka osveta, ali je to na policiji da utvrdi. Da li bi neko zatro celu porodicu zbog novca? Ako i bi, koji bi to iznos bio? – rekao je za Alo komšija ubijenog Gorana i dodao da se po selu priča da je u pitanju osveta:

– Upravo zbog toga sumnjamo da su ubijeni zbog osvete, a tu sumnju potkrepljuje informacija da je Goran navodno ljudima pozajmljivao novac. Možda je s nekima sklopio ugovor o zajmu, a taj kasnije nije imao da mu vrati, pa je Goran možda preuzeo njegovu imovinu. Takođe, postoji mogućnost da nekome nije hteo da pozajmi novac i da se i u tome krije motiv.

Sa druge strane, policija pretresom stana i menjačnice Đokića nije pronašla svesku dužnika niti bilo koji materijalni dokaz koji bi ukazivao na to da je Goran pozajmljivao novac drugima – rekao je on.

O tome kako su Đokići oteti takođe postoji više teorija.

Svega dva minuta otkako su krenuli Đokići su oteti ili ih je ubica na neki način prevario i ušao u njihov automobil, a to se zaključuje jer su na raskrsnici koja je toliko udaljena od kuće Goranove majke umesto ka Aleksincu krenuli u suprotnom smeru ka Tešici.

O tome kako ih je ubica naterao na taj potez izneto je nekoliko teorija, od toga da je bio maskiran u policajca, da je bio neko koga su Đokići poznavali i kome su verovatli, a čemu u prilog ide da su se i Goran i Lidija u to vreme dopisivali sa prijateljima o uobičajenim temama ne dajući nijedan znak da nešo nije u redu, pa sve do toga da im je neko preprečio put i iz drugog automobila ih naterao da skrenu sa svoje rute.

Ono što je sigurno, a što se pokazalo kada su tela pronađena – ubistvo je bilo do detalja isplaniralo, u njemu je učestvovalo najmanje dvoje ljudi koji su bili odlično upoznati sa terenom kojim su se kretali i na kojem su izvršili zločin.

U utorak je porodica prijavila nestanak Đokića kada je primećeno da dva dana nisu otvorili menjačnicu koju su držali u Aleksinci i u kojoj se upravo traži motiv za ovaj zločin.

Od početka potrage, navodilo se da su imućna porodica i da bi otmica mogla da bude razlog njihovog nestanka. Šest dana kasnije, u subotu u ataru sela Tešica pronađen je njihov automobil “pasat”, potpuno izgoreo, a nedugo zatim 10 kilometara dalje, u ataru sela Moravac iz kog su i krenuli, pronađena su njihova beživotna tela, prostreljena i zapaljena, prekrivena granjem, lišćem i daskama.

Ubrzo je utvrđeno da je nestala kutija u kojoj je Goran držao novac, pa je istraga krenula u tom pravcu. Prvo su se pominjale sveske Goranovih dužnika, za kojeg je navedeno da je bio pošten čovek, nikome dužan, ali da je određenim ljudima pozajmljivao veće svote novce…

Blic.rsKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *