Poruka iz Beograda: Ambasador Srbije ostaje u CG sve dok ga Vučić ne opozove

206

Ambasador Republike Srbije u Podgorici je Vladimir Božović, koji je proglašen personom non grata u Crnoj Gori.

Ministar Ranko Krivokapić danas je uputio Urgenciju MUP-u Crne Gore i ponovo zatražio promptnu zabranu ulaska i udaljenje Vladimira Božovića, koji je odlukom Vlade Crne Gore, ukoliko je na teritoriji Crne Gore, shodno zakonskim nadležnostima MUP-a.

Pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom tragedije na Cetinju upućeno je sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori.

Sve dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne donese ukaz o njegovom opozivu sa dužnosti, piše u odgovoru dostavljenom diplomatskim kanalima iz Beograda crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova.

„Persona non grata Vladimir Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vrijeđa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet“, poručuju iz MVP.

Kabinet Đukanovića oglasio se juče, navodeći da potez Božovića predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore.

„Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija“, navodi se, između ostalog, u saopštenju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *