Poruka razredne upućena šestakinji RAZNEŽILA REGION: “Draga moja učenice…”

125

Rastanak od letnjeg raspusta i vraćanje školskim obavezama stresno je za svakog đaka, bez obzira da li se radi o osnovnoj ili srednjoj školi. Viši razredi podrazumevaju i ozbiljnije obaveze i odgovornosti, a jedna razredna iz regiona potrudila se da ih svojim šestacima olakša što je više moguće.

Tako je za svakog đaka pripremila “paket” koji će mu pomoći da što lakše i bezbolnije prebrodi ovu školsku godinu, a ova prosvetna radnica pokušala je putem pisma i da uveri svoje učenike da je za njih mnogo više od razrednog starešine.

“Draga moja učenice! Na početku ove nove školske godine želim da ti čestitam jer si postala učenica šestog razreda! Svi znamo da to nije mala stvar! Trebalo je puno truda i napora da bi se došlo do 6. razreda: od onih početnih nejasnoća oko pisanja slova i brojeva, preko tablice množenja i deljenja, pa sve do sticanja različitih znanja iz prirode, društva i svega ostalog… No, sad si tu, u šestom razredu. Na samom početku uz ovo pismo poklanjam ti nekoliko stvari za koje mislim da će ti trebati u novoj školskoj godini”, napisala je razredna.

Sa nadom da će njenim učenicima “pribor za prvu pomoć” u šestom razredu, koji je pripremila, uvek biti pri ruci i da će ga iskoristiti na pravi način, njegov sadržaj opisala je u nastavku pisma.

Blic. rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *