POŠTENJAČINA BAJRO U LJUBLJANI PRONAŠAO PASOŠE I NOVČANIKE PUNE PARA PA IH VRATIO VLASNICIMA

331

Pola sata nakon ponoći portalu Gpmaljevac dolazi poruka od Bajre koji je želio putem njih pronaći vlasnike tri švedska pasoša i dva novčanika. Bajro je primijetio da su takvih slučajeva imali puno i da su ih jako brzo riješili pa se nadao toj brzini i u ovom slučaju.

Radi kao šef smjene u „Mcdonaldsu“ na Rudniku u Ljubljani i prilikom obilaska prostora gdje gosti večeraju on je pronašao kod jednog stola tri švedska pasoša i dva novčanika puna novca.

Odmah je poslao poruku da mu pomognu pronaći tročlanu porodicu koja je to sve izgubila.

Samo dvadeetak minuta nakon objave koja je bila iza ponoći, oni su pronađeni.

Porodica koja je izgubila pasoše i novčanike je večerala u spomenutom restoranu brze hrane u Ljubljani i zatim nastavila putovanje prema dalekoj Švedskoj. Nakon što su prošli tunel Karavanke i stigli do Villacha oni su dobili za njih šok obavijest, da su u Ljubljani pronađeni njihovi pasoši i novčanici.

Kako na granici nema pasoške kontrole oni nisu ni primjetili da nemaju pasoše.

Iste sekunde se okreću i vraćaju u Ljubljanu gdje im je pošteni Bajro vratio sve što je njihovo.

Porodica je bila na godišnjem odmoru u Bosni i Hercegovini, u Ključu i vraćajući se u daleku Švedsku, navratili su u Ljubljanu večerati i tu su sve izgubili. Zahvaljujući poštenom Bajri sve im je vraćeno, a oni su prilikom preuzimanja novcem počastili Bajru.

On je kazao da ni u jednom trenutku nije razmišljao novčanike i novac zadržat za sebe jer, kako je rekao, oteto je prokleto i naučio je pošteno da živi od svog rada te da mirno spava.

Izvor: Hayat.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *