POTVRĐENO: Istraga protiv Belivuka krenula iz inostranstva

70

Potvrđeno je ono što su mnogi naslućivali, a javno saopštio lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pre dva dana: istraga protiv klana Belivuk – Miljković krenula je iz inostranstva i da nije bilo američkog FBI, koji je dostavio dokaze o njihovim zločinima, oni bi i dalje klali i ubijali po Srbiji. Ovo je priznao i bivši ministar policije dr Nebojša Stefanović, koga je na to mesto kao svog najpoverljivijeg čoveka postavio predsednik Srbije.

Tokom Stefanovićevog mandata je nastala i organizovana ova kriminalna grupa koja je za račun Vučićevog režima obavljala prljave poslove, a zauzvrat su postali gospodari života i smrti na ulicama Beograda i Srbije. Stefanović je čak priznao i da je imao sastanak sa direktorom američkog FBI, institucije koja je istraživala organizovani kriminal i trgovinu narkoticima i da je upravo FBI dao veliki doprinos prikupljanju dokaza i podizanju optužnice protiv Velje Nevolje i ekipe.

Našim državnim organima predočeno je da su agenti FBI došli u posed komunikacija ove grupe preko Skaj aplikacije. Skaj aplikacija je posebno kreirana aplikacija za komunikaciju ljudi (nesto poput vibera ili whats appa) sa tom razlikom što su je napravile američke bezbednosne službe puštajući istovremeno priču da tu aplikaciju policija ne može da skida – prisluškuje. Kada su kriminalci širom sveta počeli da slobodno komuniciraju preko nje, usledila je akcija FBI. Pohapšeno je samo u Americi više stotina ljudi, a podaci o kriminalcima su dati i zenljama po svetu.

Tada je Vučić pao u paniku. Zašto?

Pa zato što se ispostavilo da je Belivukovu ekipi koju je istraživao FBI upravo Vučićev režim instalirao na Partizanov jug, koristio ih za zastrašivanje birača, angažovao kao obezbeđenje za inauguraciju predsednika kada je Veljina ekipa tukla slobodne novinare, slao ih da tuku građane tokom mirnih protesta. Vučićev režim im je zauzvrat dao slobodu da rade šta god su hteli.

Ipak, najveći Vučićev strah je što je Stefanović iznenađujuće lukavo natuknuo da je FBI skinuo i prosledio komunikacije kriminalne grupe sa Skaj aplikacije preko koje su oni međusobno komunicirali i da tamo ima svega i svačega. Za obraćanje je iskoristio pisanje Vučićevog tabloida Srpskog telegrafa, koji je optužio Stefanovića da je on komunicirao preko Skaja.

Vučić, suočen sa dokazima, bio je primoran da krene u akciju protiv klana Belivuk – Miljković. Pošto su oni odbili dobronamerne savete da pobegnu iz Srbije, plus pokušaj njihove eliminacije u Crnoj Gori, Vučić je bio prinuđen da da nalog da se uhapse.

Lakoća kojom je pohapšena ova kriminalna grupa je samo još jedan dokaz da su radili pod patronatom države i da hapšenja nisu ni očekivali – pa zašto bi ih hapsili oni kojima su tolike usluge učinili i sa kojima su sarađivali?

Ali tek tada počinje Vučićeva agonija jer istragu nije vodio on. Pao je u paniku i histeriju, psovao je i pretio, milionskom auditorijumu u TV emisijama nekrofilski su prikazivani raskomadani delovi ljudskih tela, a sve u pokušaju da zataška i sakrije ružnu prošlost.

Ali kako to uvek biva, kada raskinete saradnju sa kriminalcima, oni se teško mire sa činjenicom da su prevareni. Belivuk i Miljkovič odlučili su da progovore i tužiocu u zapisnik izdiktiraju pojedine pikantne detalje o saradnji sa Vučićevim režimom i sa njim lično. Nisu oni tu rekli ništa specijalno novo u odnosu na ono što su istraživački novinari i pojedini opozicioni političari otkrili javnosti odavno, ali su izneli neke pojedinosti vezane za kanale komunikacije kriminalne grupe sa vrhom vlasti i otkrili “misteriozni stan na Zvezdari” u kome su se po sopstvenom priznanju viđali sa Aleksandrom Vučićem – lično.

I šta sad? I domaći i strani centri znaju sve, zna se da je kriminalna grupa Belivuk – Miljković radila pod patronatom režima u Beogradu. Sve nervozniji Vučić pokušava da svu odgovornost svali na Stefanović dr Nebojšu, ali i on se koprca i plaši Vučiča onime što ima u džepu. Čak i da se potpuno odrekne i žrtvuje svog godinama najodanijeg saradnika, Vučić ni tada ne može mirno da spava jer ne zna ko sve zna i ima isto što i Stefanović. Ili FBI.

A ne zna ni šta će sve od proverljivih pikanterija otkriti pripadnici klana Belivuk – Miljković tokom sudskog procesa.

Imajući sve to u vidu i konstantan pad podrške građana postaje jasno zašto je “Laki toliko nervozan poslednjih meseci”…

Direktno.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *