POŽAR U BEOGRADU: Gori tržni centar, vatrogasci: Gasićemo ga cijelu noć VIDEO

137

Veliki požar koji je izbio večeras oko 20 časova u Kineskom tržnom centru u Bloku 70, još nije ugašen, a kako za Nova.rs kaže jedan od vatrogasaca gašenje će trajati celu noć.

Požar u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

“Mi se borimo sve vreme, ali ne uspevamo. U jednom momentu ćemo se izboriti, ali kada će to biti – ne znam. Naša vozila ne mogu da prođu od kombija i robe koja je na ulici. Unutra sve puca”, rekao je jedan vatrogasac za naš portal.

Kako saznajemo, zapalio se lokal u prizemlju tržnog centra, a vatrogasne ekipe su primile poziv u 20 časova.

Ekipe su nakon šest minuta stigle na teren, trenutno 23 vatrogasaca intenzivno radi na lokalizovanju požara. Iako je policija saopštila da je požar lokalizivan oko 22 sata, kako javlja naš reporter sa lica mesta, vatra se ponovo razbuktala, a čula se i lomnjava stakala i nešto poput urušavanja.

„Nije se čula nikakva eksplozija niti bilo šta slično, samo je dim počeo da kulja. Vatrogasci su brzo stigli na lice mesta i evo već sat vremena neprestano polivaju, ali očigledno da se vatra ne može obuzdati. Ja živim u zgradi iza i morala sam da siđem da vidim šta se dešava. Ne znam da li ima povređenih, a gore u stanu ne može da se diše od dima“, kaže za naš portal ova Novobeograđanka.

Pozar kineski trzni centar Novi Beograd
Požar u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

“Ja zapravo nisam ni osetila dim jer je sve bilo zatvoreno pošto mi je u stanu bila upaljena klima. Tek kad sam slučajno pogledala videla sam da nešto gori. Nažalost, uopšte me ovo ne čudi. Mi stanari iz ovog Bloka smo više puta pokušali da skrenemo pažnju na naše komšije iz tržnog centra, bilo je pitanje dana kada će se ovako nešto dogoditi“, priča nam vidno revoltirana starija sugrađanka.

Kako za Nova.rs pričaju očevici, požar je najverovatnije planuo u restoranu.

„Moja porodica u ovom tržnom centru ima lokal i prema prvim informacijama, kako su nam rekli, zapalio se restoran na prvom spratu, a vatra se brzo proširila na tri lokala. Sada vidim da je plamen i na prizemlju. Užas, u šoku sam, ne znam šta da kažem“, priča nam vlasnica lokala koja nije želela da se predstavi.

Kako se može videti na licu mesta, vatra ne jenjava. Otvoreni plamen se sada može videti i na prizemlju, sa ulice, a gašenje požara dodatno otežava što su lokali pretrpani robom.

Kako javlja reporter Nova.rs sa terena, situacija postaje sve gora iz minuta u minut. I pored napora vatrogasaca vatra se velikom brzinom širi. Sa zgarišta leti pepeo i druge čestice, a širi se nesnosan smrad.

Jedna ekipa vatrogasaca se nalazi u korpi na kranu, jako blizu plamena, i oni crevom pokušavaju da obudzaju plamen.

Požar u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu Foto:Goran Srdanov/Nova.rsPojedini stanari Bloka 70 upravo se organizuju kako bi iz svojih stanova doneli vodu za potrebe vatrogasaca.

Pojedini stanari Bloka 70 upravo se organizuju kako bi iz svojih stanova doneli vodu za potrebe vatrogasaca.

Vatrogasci se smenjuju na gašenju, kako siđu sa krana ili izađu iz zapaljene zgrade, skidaju opremu sa sebe i dočekuju ih kolege koje ih polivaju vodom.

Vatra se sada proširila i na bočnu stranu zgrade, situacija je i dalje jako dramatična, javlja reporter Nova.rs. Sada se čuje i lomnjava stakala i nešto poput urušavanja.

Pozar kineski trzni centar Novi Beograd
Požar u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Vlasnici lokala u prizemlju su otvorili rolo vrata svog lokala i počeli da iznose robu u kesama, ali ih je policija sklonila zbog bezbednosti.

Sada je vatra potpuno zahvatila desni deo zgrade i povremeno se čuju manje detonacije, a neki delovi zgrade se urušavaju, javlja reporter Nova.rs sa terena.

blob:https://nova.rs/9af54266-7509-4f7e-8116-39585a6d6f56

blob:https://nova.rs/10c27170-2a8e-4fc0-a353-b27cb8fb7d5f

https://twitter.com/i/status/1425882493895561236

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *