Poznati humanitarac Sead Ademović OPTUŽIO ZA PREVARU Altana Gegića

377

Piše: Sead Ademović-Becko, humanista, pokretač humantitarne akcije pomoći Tutinu i Sandžaku u vrijeme epidemije Kovida 19, pokretač akcije kupovine Skenera i Rendgen aparata i izgradnje Dijagnostičkog centra u Tutinu

Svaki vid pomaganja drugima, novčano ili na druge načine, kako bi ljudima u lokalnoj ili drugim zajednicama poboljšali uslove života, zove se humanitarni rad. Humanitarni fond označava materijalna sredstva u novcu ili stvarima, koja se prikupljaju za ostvarivanje precizno određenog cilja.

Ujedinjeni tutinski građani (korpus humanih ljudi) u dijaspori, te ja kao pokretač humanitarne akcije, imali smo samo jedan cilj: pomoći svojim sugrađanima da se izbore sa vanredno teškim iskušenjem-planetarnom pandemijom, korona virusom, vjerovatno najtežem u istoriji našeg grada i opštine. Bez razmišljanja sam, kao i drugi, prihvatio izazov da se pomogne ljudima. Nisam ni slutio da ima i onih drugih, koji nemaju takve ciljeve.

Da bi humanitarna akcija bila provedena na pravi način, da bi bila ispoštovana zakonska procedura u okviru akcije prikupljanja novčanih sredstava i medicinske opreme, sklopio sam dogovor sa Altanom Gegićem koji vodi jedinu humanitarnu organizaciju u našem gradu, da se medicinska oprema šalje, a novčana sredstva uplaćuju na račun fondacije na čijem čelu je Altan Gegić, a da se mogu uplaćivati i njemu lično..

Time je on preuzeo i punu odgovornost na sebe. S mojim izričitim stavom i insistiranjem da svaku prispelu pošiljku i uplatu evidentira, a donatorima izda priznanice, on je pristao na moje uslove. Čvrsto je obećao i počeli smo humanitarnu akciju.

Brižljivo sam pratio akciju i dobijao informacije od donatora o novčanim uplatama. Bio sam uveren da Altan Gegić to odgovorno evidentira. Kasnije saznajem da skoro niko od donatora ne dobija priznanice o uplati novca. Sretao sam mnoge ljude koji su mi to potvrdili. Sumnjam da je Altan Gegić deo tog novca otuđio. To se nastavlja i dalje.

Ni u tutinskom Domu zdravlja situacija nije ništa bolja. Pojedinci kupuju stanove i automobile u periodu sprovođenja humanitarne akcije, kada su pristizale velike sume novca kao donacije. Zašto to nisu pre kupovali, već u vreme posle velikih donacija?

Medicinska sredstva, manji aparati, lekovi se otuđuju, što je van svake pameti. Donirana medicinska vozila Hitne pomoći su devastirana, pomeraju ih s mesta na mesto guranjem prilikom posete Domu zdravlja od strane zvaničnika Ministarstva zdravlja Srbije. Altan Gegić je menadžer tutinskog Doma zdravlja. U njegovom radu nema transparentnosti, kao ni u radu Doma zdravlja. Pre izvesnog vremena morao sam da istražujem i prikupljam dokaze o svemu ovome.

Radi se o opasnim malverzacijama sa novcem i opremom, čak se na privatnim zemljištima zidaju privatni objekti novcem od donacija. Dugi prsti su duboko zavučeni u džepove naših građana u dijaspori. I dalje se od njih traži novac za izmišljene „humanitarne akcije i projekte“. Ova haotična i neljudska situacija u javnosti dobija novu dimenziju, a radi se o teškim prevarama i zloupotrebama pojedinaca. Tuđ novac, znoj i najbolje namere ljudi da pomognu zdravstveni sektor u Tutinu se teško zloupotrebljavaju. To se mora pod hitno prekinuti.

Zbog toga sam od Altana Gegića tražio izvode iz banaka i spiskove o dotoku novca, naglasivši da ako to ne uradi, biću primoran da izađem u javnost sa informacijama o njegovim malverzacijama. On je to kategorički odbio da stavi na uvid. Posedujem nekoliko dokaza i imam nekoliko svedoka o tim malverzacijama.

Ovim putem se javno ograđujem od svih pronevera novca, te rada fondacije „Zajedno do cilja“ Altana Gegića. To činim imenom i prezimenom: Ja, Sead Ademović-Becko. Njegovi i moji ciljevi apsolutno nisu isti. Različiti su-apsolutno.

Da bi mogli da utvrdimo istinu koja nam je svima potrebna, molim sve one koji su donirali novčana sredstva na bilo koji način i za bilo šta, da mi pošalju informacije o svojim uplatama na WhatsApp i Viber na brojeve 00381 63 811 8118, 00352 691 616 656, ili na Instagram profilu (ademovic_sead_becko).

Molim vas da mi šaljete infomacija da li ste dali novčana sredstva na ulici, radnom mestu ili na drugim mestima. Moramo zajednički zaustaviti ove malverzacije. Gospodina Altana Gegića i zvaničnike tutinskog Doma zdravlja pozivam da na nekoj od lokalnih televizija prezentujemo javnosti činjenice o svemu ovome. Ovo se mora isterati do kraja! Zbog istine i principijelnih stavova.

Sead Ademović-Becko

Sead Ademović-Becko

Na putu do istine, selami vas vaš Sead Ademović-Becko.

Komentari povodom ove objave Seada Ademovića-Becka

3

3Izvor: TT-Press
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *