Predsjednik Opštine Rahman Husović upriličio je danas prijem za najbolje studente

145

Predsjednik Opštine Rahman Husović upriličio je danas prijem za Dženisu Mujević i Ahmeda Nurkovića, studente koji su svojim radom i znanjem zavrijedili brojna priznanja u državi i inostranstvu.

On je na samom početku susreta iskazao zadovoljstvo što je u prilici da razgovara sa mladim ljudima, koji su, kako je istakao, zahvaljujući izvanrednim rezultaima koje postižu u obrazovnom procesu, pravi ambasadori Rožaja.

“Vaš rad zavređuje poštovanje i drago mi je što ste danas gosti lokalne samouprave. Mladi ljudi čiji je glavni cilj sticanje znanja i koji su prepoznati po uspjesima ponos su naše čaršije. Želim vam sve najbolje u budućem radu.

Uvjeren sam da ćete biti jako uspješni u svojim budućim profesijama, te da je pred vama period još većeg intelektualnog uspona. Srećan sam što Rožaje ima tako divne i obrazovane mlade ljude. Opština će biti uz vas i sve učenike i studente koji će svojim znanjem, u budućnosti, doprinijeti napretku lokalne zajednice”, kazao je između ostalog predsjednik Husović.

Dženisa je studentkinja Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti. Sa prosjekom 10.00 proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za studijsku godinu 2020/21.

Ahmed je student treće godine na fakultetu “The College of Idaho” koji je proglašen najprestižnijim koledžom u državi Ajdaho (Sjedinjene Američke Države). Istovremeno studira na smjerovima biomedicinski inžinjering i međunarodna politička ekonomija. Korisnik je stipendije koju predsjednik SAD-a dodjeljuje najperspektivnijim stranim studentima. Prosjek mu je 10.00 za šta je dobio Dekanovu nagradu koja je ujedno tamošnje najvrednije priznanje na polju vrednovanja uspjeha studenata.

U toku jednočasovnog susreta, Dženisa i Ahmed su razgovarali sa predsjednikom i o svim važnim pojedinostima koje si tiču njihovih studijskih programa kao i o izazovima koji su pratili učenje na daljinu u periodu pandemije korona virusa.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *