Premijer Krivokapić osniva stranku: Nije htio, pa se predomislio

103

Miraš Dušević

Koliko puta je premijer Zdravko Krivokapić demantovao sebe teško je čak i zapisati. Ali, najsvježije je najava da će formirati stranku nakon što je kao mandatar tvrdio da neće.

Premijer je prekjuče rekao da partiju neće formirati 28. avgusta kako se to moglo čuti iz redova Demokratskog fronta.

Ipak, da će partiju imati, nagovijestio je sljedećim riječima, komentarišući medijske napise: “Ja se nadam da su informacije koje kruže tačne. Tvrdim da to neće biti 28. avgusta, kao što su planirali određeni mediji i politički analitičari, kao i, po meni, potrošeni političari, koji čitavog života spinuju određene, da kažem to Vukovim rječnikom, laži i ostaju živi”, kazao je Krivokapić novinarima tokom posjete Opštini Pljevlja.

Neće biti 28. avgusta, ali hoće nekog drugog datuma. Premijer koji je bio nosilac liste Za budućnost Crne Gore, nakon što im se “energije nijesu sklopile”, izgubio njihovu podršku u parlamentu, otrgnuo od te koalicije, priklonio se politički Demokratama Alekse Bečića, najavio je formiranje stranke i tako nagovijestio da je svjestan da će novih izbora uskoro biti, mnogo prije te 2024. godine.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je juče komentarišući indirektne najave Krivokapića o osnivanju partije rekao da protiv toga nema ništa protiv, ali da bi se time urušio koncept ekspertske vlade.

“Ukoliko zaista on bude osnovao stranku protiv čega apsolutno nemam ništa. To onda ruši koncept ekspertske Vlade i to je to. Ali mora da zna da to onda predstavlja jedan novi politički momenat”, ocijenio je Abazavić.

Priča oko formiranja partije počela je još u vrijeme dok je Krivokapić bio mandatar. Kategorično je u novembru 2020. tvrdio da partiju neće osnovati.

U emisiji Načisto na TV Vijesti tada je kazao: “Nemam namjeru da osnujem partiju i neću je osnovati”. Slično je ponovio i u intervju za TV Nova M.

Ali, protok vremena je učinio svoje.

U januaru je poručio: “Ako čujete da se formira Demohrišćanska stranka, ja ću tu negdje da budem”.

U martu ove godine je u intervjuu datom dnevnom listu Dan nagovijestio definitivno formiranje partije.

“Stoga pitanje hoću li osnovati partiju u ovim okolnostima smatram logičnim i vodeći se logikom odnosiću se prema tom pitanju u budućnosti”, kazao je premijer.

Od kada se pojavio na političkoj sceni, odnosno postao mandatar, mediji su spekulisali da će Krivokapić formirati Demohrišćansku stranku.

Sada se spekuliše da bi u partiji mogao biti i aktuelni ministar finansija Milojko Spajić.

m.cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *