Preminuo direktor Ekonomsko-trgovinske škole Ermedin Erko Duran

464

Ermedin Erko Duran je preminuo u Beogradu, u petak, 30. septembra 2022. godine, u 61. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Rođen je 19. oktobra 1961. godine u Prijepolju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završetka gimnazije upisuje studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, nakon toga nastavlja i završava studije na Odsjeku za jugoslovensku književnost i srpski jezik na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Sa radom u prosveti počinje od 1988. godine kao profesor srpskog jezika i književnosti, a po povratku u Prijepolje 1990. godine, rad nastavlja u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Prijepolju na mjestu profesora srpskog jezika i književnosti. Za direktora Ekonomsko-trgovinske škole u Prijepolju postavljen je 2001. godine, a funkciju je obavljao do smrti.

Školu je uspješno vodio skoro pune 22 godine, a ovih dana trebalo je da mu otpočne novi četvorogodišnji mandat direktora, nakon koga je trebalo da ode u penziju. Bio je cijenjen i poštovan među kolegama i đacima, voljen i omiljen među prijateljima, komšijama i sugrađanima, i njegova iznenadna smrt predstavlja veliki gubitak za porodicu, ali i cijelu lokalnu zajednicu. Bio je oženjen, otac dvoje djece.

Ermedin Duran je bio i član Sandžačke demokratske partije, koja je u svom saopštenju navela da je izgubila jednog od najboljih ljudi, koji je bio uzor, podrška i sigurnost.

Kako smo saznali u Ekonomsko-trgovinskoj školi, komemoracija Ermedinu Duranu obaviće se u maloj sali Doma kulture u nedelju, 02. septembra, sa početkom u 13 časova.

Istog dana dženaza će se obaviti na gradskom groblju Kosovac, a kreće od Vakufske džamije u 16:30 časova

Izvor Forum info
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *