Preminuo pretučeni osuđenik K.A. (76), nije se probudio iz kome

321

Osuđenika KPZ Niš K.A. (76) koji je bio priključen na respirator u Kliničkom centru u Nišu, nakon što su ga, kako se sumnja, tokom tuširanja u zatvorskoj bolnici 30.septembra pretukla dvojica osuđenika, preminuo je u subotu uveče.

On je ubrzo nakon dovođenja u KC Niš bio priključen na mehaničku ventilaciju jer mu se stanje pogoršalo i do smrti se nije budio iz kome, prenosi Blic.

Incident u kojem je K.A. povrijeđen desio se 30.septembra, ali se za povrede koje je zadobio saznalo tek 3.oktobra, nakon što su pristigli rezultati skenera.

On je zatečen u kupatilu bolnice u nesvjesnom stanju bez vidljivih znakova povreda pa je prebačen u KC Niš radi dijagnostike i liječenja.

Snimanje na skeneru pokazalo je naprsnuće rebara, za koje se sumnja da nije moglo da nastane nastalo kao posljedica pada.

Budući da se stanje K.A. naglo pogoršalo, on je priključen na respirator i tako je počela bitka za njegov život.

Kako je došlo do povređivanja zvanično još uvijek nije poznato, ali su za sada protiv dvojice osuđenika podnijete disciplinske prijave.

Slučaj je prijavljen policiji i Osnovnom javnom tužilaštvu koje rasvjetljavaju sve okolnosti.

– U petak 30. septembra osuđeniku K.A. je pozlilo i pao je u kupatilu zavodske bolnice KPZ Niš, gde je bio liječen. Druga osuđena lica su odmah o tome obavijestila komandira. Zavodski ljekar je odmah reagovao zbog prirode bolesti od kojih je K.A. liječen i pozvao Hitnu pomoć koja ga je prebacila u KC Niš. Uprava zavoda je 3.oktobra dobila rezultate skenera kojim je ustanovljeno naprsnuće rebara, a s obzirom da je riječ o osobi koja ima 76 godina Uprava zavoda je odmah obavijestila policiju i tužilaštvo o sumnji da je počinjeno krivično djelo. Ispitana su sva lica sa sprata zavodske bolnice gde je K.A. bio smješten, obavljen je uvid u video-nadzor i u ovom trenutku su protiv dvojice osuđenika podnijete disciplinske prijave. Uprava kao i će uvijek do sada, sarađivati sa policijom i tužilaštvom na utvrđivanju svih okolnosti, saopšteno je juče iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema nezvaničnim saznanjima Blica, osuđenik je pio terapiju za krvotok i srce, a kako je došlo do pada, da li je pretučen i zbog čega te da li je i osnovna bolest na neki način doprinijela težini stanja u kojem se nalazi, biće utvrđeno istragom.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *