Preselio na Ahiret bivši predsjednik opštine Tutin

252

Danas je u Beogradu, nakon kraće i teške bolesti, u 88-oj godini života na ahiret preselio Ramo Agović, istaknuti društveno-politički radnik i privredni rukovodilac, bivši predsjednik opštine Tutin.

Ramo Agović rođen je 1935. godine u Tutinu, gdje je završio osnovnu školu. Srednju elektrotehničku školu završio je u Novom Sadu, a Ekonomski fakultet u Skoplju.

Po završetku školovanja u rodnom Tutinu radio je u Službi za katastar, a potom je imenovan za direktora drvno-prerađivačkog kombinata Jelak.

Za predsjednika opštine Tutin izabran je 1968. godine. Za vrijeme mandata predsjednika opštine najviše je radio na razvoju privrede i kvaliteta života mještana tutinske opštine, prije svega na elektrifikaciji svih sela koja do tada nisu imala struju.

U drugoj godini svog drugog mandata predsjednika opštine , 1973. godine došlo je do sukoba opštinskog rukovodstva i partijskog Komiteta Saveza komunista u Tutinu, koji je postao top tema u čitavoj bivšoj Jugoslaviji.

Reagovala je i centralna vlast iz Beograda i zamijenila i opštinsko i rukovodstvo Komiteta Saveza komunista u Tutinu.

Nakon toga, Ramo Agović je konkurisao za posao u Fabrici odlivaka Beograd, gdje je primljen za finansijskog direktora. Odmah zatim postao je i generalni direktor ove fabrike koja je bila jedna od najuspješnijih u bivšoj Jugoslaviji i zapošljavala je preko 10 000 radnika.

Od 1985. godine pa do penzije radio je kao direktor Uprave društvenih prihoda Novog Beograda, a bio je i član Izvršnog savjeta te opštine.

Ukop rahmetli Rama Agovića obaviće se na muslimanskoj parceli groblja na Bežanijskoj kosi.

ttpress.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *