euri evri

Prevarili 53-godišnjakinju – Uvjerili je da ima sihre i uroke

129

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ na štetu 53-godišnjakinje.

Sumnja se da se 9. 9. 2022. godine oko 14 sati, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, 24-godišnjakinja s još jednom zasad nepoznatom osobom automobilom dovezla na područje Britanskog trga gdje su na ulici vozilom presrele oštećenu.

Naime, sumnja se da su prethodno na za sada neutvrđen način pribavile informacije o obiteljskoj situaciji i zdravstvenom stanju oštećene što su iskoristile na način da su govoreći takve informacije oštećenoj zadobile njeno povjerenje, a zatim su joj predočile da su na nju bačeni uroci i sihri.

Vjerujući priči osumnjičenih da će joj one pomoći u rješavanju uroka odnosno da će ih „skinuti sihre“ s oštećene, 53-godišnjakinja ih je odvela do svog doma i tamo im predala oko 80.000 kuna.

U namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi osumnjičene niti tada nisu odustale već su oštećenu uvjerile kako navedeni iznos nije dostatan da učine obećano pa im je ona predala i svoj nakit te je s bankomata podigla još novca kojeg im je također predala, a one su se potom zajedno udaljile s mjesta događaja.

Materijalna šteta iznosi oko 150.000 kuna (20.000 eura).

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu piše GPM.

(GPM)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *