hapsenje djevojke

PRIJAVIO BIVŠU SUPRUGU AMRU MUHIĆ ZA PREVARU: Ona i ljubavnik sa KARTICE MU SKINULI preko 435 eura

289

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, 14. decembra ove godine, podiglo je optužnicu protiv Amre Muhić i Etjena Marušića zvanog Sarma zbog produženog krivičnog djela računarska prevara.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 19. decembra 2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Od 26. oktobra do 27. oktobra 2020. godine i dana 9. novembra 2020. godine, na području općine Zavidovići, zajednički, optuženi su neovlašteno podizali novac s dvije bankovne kartice vlasništvo oštećenog M. A., tadašnjeg supruga Amre Muhić, koje je ona prethodno uzela.

Amra je fotografisala navedene bankovne kartice tačnije broj transakcijskog računa vlasnika kartice, datum važenja kartice i trocifreni kontrolni broj kartice (CVC) i fotografije istih poslala Marušić Etjenu, koji je s ciljem da Muhić Amri pribavi protupravnu imovinsku korist i time prouzrokuje štetu vlasniku navedenih kartica M. A., navedene podatke potom neovlašteno unio na račune, odnosno korisničke kartice otvorene na ime M. M. – navodi se u optužnici. Marušić je transferirao ukupno 865 KM.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *