Prijavljen pokušaj otmice troje djece u blizini škole u Podgorici, policija targa za mlađom ženskom osobom

124

Podgoričkoj policiji juče su prijavljena dva pokušaja otmice troje osmogodišnjaka, u blizini Osnovne škole “Vladimir Nazor”.  Roditelji dvoje učenika su policiji tim povodom dali i izjavu policiji. Ove informacije potvrdila je medijima i direktorica te škole Ljiljana Marković.

M.M. je policiji ispričao da je njegova ćerka juče oko 7.40 časova ispred “Žute prodavnice” ,u Ulici Ratnih veterana u Podgorici, čekala školski autorus da je preveze do škole u mjestu Doljani.

“Ispred prodavnice je bilo parkirano vozilo crvene boje sa oznakama taxija. Sa zadnjeg sjedišta je izašla žena, plave kraće kose, starosti oko 30 godina. Ona je nagovarala moju ćerku da uđe u njihovo vozilo. Na mjestu vozača je bio muškarac star oko 50 godina, kratko ošišan, koji je kroz prozor nagovarao uđe vozilo, govoreći joj da hoće da je odvezu do škole što je ona odbila”, navodi se u prijavi policiji u koju je CdM imao uvid.

I Podgoričanin V.V. je policiji ispričao da je on juče ujutro do “Žute prodavnice” dovezao svog sina i brataničnu, koji imaju po osam godina, da i oni sačekaju školski autobus.

“Dok sam prilazio vidio sam gore opisanu žensku osobu kako nagovara djevojčicu da sjedne sa njima u vozilo. Kada me je ta ženska osoba primijetila ona je ušla u vozilo. Čim sam se udaljio ona je ponovo izašla iz kola i nagovarala svo troje djece da uđu sa njom u vozilo, te da ne treba ništa da se boje. I vozač im je kroz prozor takođe govorio da im neće ništa, već samo da uđu u kola i da će ih povesti do škole, što su oni odbili”, naveo je V.V. u policjksoj prijavi.

M.M. i V.V. su naglasili da su im djeca po povratku iz škole ispričala šta se desilo.

“Do navedenih saznanja došli smo uvidom u video nadzor sa “Žute prodavnice”, kao i po izjavi radnice iz prodavnice, koja je čula kako  muškarac i žena, nagovaraju djecu da sjednu u vozilo. Radnica iz prodavnice je navela da je ženska osoba imala akcenat koji nije iz naših krajeva”, zaključuje se u prijavi koju su podnijeli policiji M.M. i V.V.

O ovom događaju su obaviješteni roditelji djece iz ostalih podgoričkih osnovnih škola.

Nstava za djecu iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” u Maslinama, organizovana je u školi “Marko Miljanov” na Koniku i u bivšoj Gimnaziji “Luča” u Doljanima.

A.O. CDM
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *