PRIJEPOLJCI STREPE ZBOG POPLAVA, LIM SE IZLIO NA TRI LOKACIJE

164

Prijepolje – Reka Lim izlila se večeras na tri lokacije i to u Brodarevu, Zalugu i Ivanju. Štab za vanredne situacije večeras je na vanrednoj sednici doneo odluku da se između ostalog zabrani prelaz pešacima preko visećeg mosta u centru grada i zatvori lokalni put uz obalu reke Lim u mesnoj zajednici Ivanje.


Foto: A.Rovčanin

Nabujala rijeka odnijela je dio metalne ograde sportskih terena “Orsi” u Šarampovu na ulasku u Prijepolje. Predsjednik opštine Vladimir Babić kaže da je Lim još uvek u koritu te da nije izlio, međutim njegov vodostaj rapidno raste i sata u sat.

Lim je u Brodarevu poplavio sportske terene „Jalija“, a preti i da ugrozi Vatrogasni dom. U Ivanju se voda izlila na lokalni put koji prolazi uz samu obalu, dok je u Zalugu poplavljeno poljoprivredno zemljište.

Prema rečima predsednika opštine Vladimira Babića, vodostaj Lima raste iz časa u čas, a ono što dodatno zabrinjava jeste kiša koja od večeras ponovo pada u Prijepolju, ali i u opštinama severa Crne Gore, odakle stiže velika količina vode.

– Večeras smo na sednici štaba doneli odluku da se zabrani prelaz preko visećeg mosta dok se vodostaj Lima ne vrati u dozvoljene granice. Zabranili smo pristup sportskim terenima ORSI. Zabranjen je prolaz lokalnim putem uz obalu reke Lim u MZ Ivanje, a pratiće se vodostaj Lima na magistralom putu u mestu Strugovi. U Šarampovu će biti nastavljeno postavljanje zapreka a u Brodarevu će se pratiti situacija u okolini Vatrogasnog doma – rekao je Babić nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

PP Media

PP Media
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *