Prijestonica: Raspisan konkurs za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2021/2022. 

116

Prijestonica Cetinje raspisala je danas konkurs za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2021/2022.

Prijestonica, kako navode, u skladu sa odlukama o stipendiranju studenata i o broju i visini stipendija za 2021/2022. dodjeljuje deset stipendija – sedam prema indeksu uspjeha, jednu studentu – osobi sa invaliditetom, jednu korisniku prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite i jednu pripadniku manjinskih naroda, nezavisno od indeksa uspješnosti.

U slučaju da iz navedenih kategorija, nema podnosilaca prijave ili bude više kandidata sa istim uslovima, indeks uspjeha će, kako kažu, biti glavni kriterijum pri donošenju odluke.

“Pravo na stipendiju imaju studenti primijenjenih osnovnih i akademskih osnovnih studija koji su najbolji na drugoj i narednim godinama studija, položili su ispite iz prethodne godine studija u visini od najmanje 90% ECTS kredita i postigli indeks uspjeha najmanje devet.

“Uz uslov da su crnogorski državljani i imaju prebivalište na teritoriji Prijestonice Cetinje, prvi put su upisali semestar studijske godine, nijesu gubili nijednu godinu tokom studija, nezaposleni su i mlađi od 26 godina“, navodi se u konkursu.

Pravo na stipendiju, uz isti uslov, kako kažu, imaju i studenti primijenjenih osnovnih i akademskih osnovnih studija iz OSI populacije, korisnici prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite i pripadnici manjinskih naroda nezavisno od indeksa uspjeha.

Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se u deset mjesečnih rata bez obaveze vraćanja.

“Spisak neophodne dokumentacije za prijavu na konkurs dostupan je na sajtu Prijestonice Cetinje www.cetinje.me, na naslovnici, u rubrici Nove objave. U istoj rubrici se nalazi i prijavni formular. Dokumenta su dostupna i u rubrici Javne rasprave i objave.

Neophodna dokumenta dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj fotokopiji. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa”, objasnili su iz Prijestonice.

Prijave se mogu podnijeti neposredno na šalterima Građanskog biroa Prijestonice Cetinje, gdje se može preuzeti obrazac prijave na konkurs za dodjelu stipendija.

Prijava na konkurs, kako kažu, može se poslati i putem pošte na adresu Prijestonica Cetinje – Sekretarijat za kulturu, sport i mlade, Ulica Baja Pivljanina br. 2, sa naznakom za Komisiju za dodjelu stipendija Prijestonice Cetinje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *