Prijeteće poruke danas je primilo više od 200 institucija u Crnoj Gori. Ministarstvo prosvjete zatvorilo škole

183

Prijeteće poruke danas je primilo više od 200 institucija – obrazovne institucije, lokalne samouprave, komunalne službe, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Gorović u Dnevniku TVCG.

“Uprava policija je preduzela sve mjere iz svoje nadležnosti i prekontrolisala sve objekte koji su bili predmet današnjih prijetnji koji su bili i utvrdila da su bezbjedni”, kazao je Gorović.

On je za sjutra najavio pojačano prisustvo policije.

“U tim objektima biće evidentno prisustvo uniformisanog sastava policije, ali i ostalih operativnih struktura koje će preventivnim aktivnostima obezbijediti da se učenici i nastavno osoblje osjećaju sigurnije i da na taj način pošaljemo poruku da svi moraju biti bezbjedni”, naveo je Gorović.

On je kazao da je još uvijek rano govoriti o adresi sa kojih su stigle prijeteće poruke.

“Sigurno će rezultati u narednom periodu pokazati ko je potencijalni pošiljalac tih poruka”, kazao je pomoćnik direktora UP.

Ista situacija sa lažnim dojavama o bombama dogodila se i 1. aprila.

“To je predmet tužilačke istrage. Rezultati postoje, ali je rano govoriti o dokazima koji mogu biti predmet krivičnog postupka”, naveo je Gorović.

Poručio je da se građani mogu da se osjećaju bezbjedno.

“Ne isključujem mogućnost da ovakvih dojava bude u narednom periodu, te da je policija prava adresa kojoj se trebaju obratiti čim imaju takva saznanja, a mi ćemo preduzeti sve u našoj nadležnosti”, kazao je Gorović.

Cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *