Pročitajte šta je Abazoviću poručio glumac Emir Hadžihafizbegović

213

Revolt javnosti nakon izjave crnogorskog premijera Dritana Abazovića da u Srebrenici nije počinjen genocid nad Bošnjacima već ljudima, ne jenjava.

Bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović na Facebooku je napisao šta misli o Abazoviću nakon njegove izjave u Srebrenici.

“Bitango, nesorto, smetljaru, mrcino i klošaru Dritane Abazoviću. Mali od kužine fašističke politike. Dobro si danas u Srebrenici smišljeno i namjerno ranio Bošnjake svojim monstruoznim govorom.

Gori samo od tebe su oni koji su te pustili da nakon onakve blasfemije i džubraluka od govora nad mezarima počinjenog genocida nad Bošnjacima, dođeš do Srebreničkog kamena bola i tu položiš cvijeće.

Duboko vjerujem da ćeš vrlo brzo biti proglašen personom non grata u Bosni i Hercegovini. Da Bog da te stigla suza svake srebreničke majke.

Ti si zakržljala psihologija i polusvijet kakvi su ti i nalogodavci iz Beograda.Vrati diplomu sarajevskom Univerzitetu žoharu mali. I izrode. Odlaziš u istoriju kao ozbiljan š****”, napisao je on.

U moru onih koji su reagovali na Abazovićev govor u Potočarima jeste i pjesnik i filmski scenarista Abdulah Sidran, koji je na Facebooku podijelio je poruku koju je dobio od renomiranog crnogorskog umjetnika Rajka Todorovića Todora.

“Molim Bošnjake da nam oproste. Ovo nije preśednik crnogorske Vlade već Vučićevo pače. Nek se ne vraća u Crnu Goru već s njim na Ravnu goru”, piše u poruci koju je objavio Sidran.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Napomenimo da su nakog Abazovićevog govora danas reagovale brojne ličnosti iz javnog života širom regiona, izražavajući zgroženost porukom koju je Abazović poslao. Među njima su i Majke Srebrenice koje su zatražile izvinjenje.

Cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *