Procurila fotografija sa sastanka u Briselu: Kurti nasmijan, Vučić “smrtno ozbiljan”

175

Počeo je sastanak na kojem će se raspravljati o brojnim nerješenim pitanjima između Kosova i Srbije, između premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića,

Kako se može vidjeti na fotografijama sa sastanka, sve je pod patronatom specijalnog predstavnika EU za Kosovo Miroslava Lajčaka.

Također, ako je suditi prema fotografijama, čini se da Kurti ima razlog za dobro raspoloženje s obzirom da se smije, dok je predsjednik Srbije ipak u ozbiljnijem izdanju.

Vučić je ranije, nakon sastanka sa glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao da se on i Kurti u “skoro ničemu ne slažu”.

Prethodno se i visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell odvojeno sastao s Vučićem i Kurtijem, a prije sastanka rekao je da od oba čelnika očekuje otvorenost i fleksibilnost kako bi došli do zajedničkog stava.

“Početak razgovora o suštinskim problemima na Kosovu i Metohiji. Nadam se nekom rješenju, iako u to uopće ne vjerujem”, napisao je Vučić na svom Instagramu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *