Progovorili poznanici Mateja: “Nešto mi je zaista neshvatljivo…”

173

Niko od nas ne bi htio biti u koži Matejevih roditelja i sestara. Doista je uznemirujuće gledati snimke koje su se pojavile u medijima i na kojima se vidi kako on potpuno izgubljeno trči ulicama. Mnogi sad spekuliraju da je bio ušlagiran, pod utjecajem droga, rekao je za Jutarnji list jedan Matejev školski kolega.

Tvrdi da bi za Mateja Periša ruku u vatru stavio da se ne drogira, jer nije taj tip.

“To što je prijatelj Filipa Zavadlava, kakve to veze ima? Ne treba generalizirati. Nemate pojma kako je Matej bio pogođen tim Filipovim ubistvima zbog droge.

Uvjereni smo da je Mateju možda u klubu netko nešto stavio u piće pa je počeo halucinirati, bježati od nečega. Nema drugog obrazloženja. Inače, bio je dobar đak u školi, zajedno smo išli u gimnaziju. Živio je za putovanja, stjecanje novih iskustava, volio je život i nije se ograničavao”, dodaje on.

Čudne okolnosti

Prijatelj nestalog iz splitskog Manuša, pak, nevoljko samo napominje da je peteročlana porodica Periš funkcionirala vrlo skladno, pa i kad se brak Matejevih roditelja raspao.

Neno je djecu vodio sa sobom na utakmice. Ponosan je na obje kćeri i sina jer su ih on i supruga odgojili u dobre osobe. Čudne su okolnosti pod kojima je Matej nestao, a, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji s kojima je bio tu noć nešto skrivaju jer ne može se bez ikakva razloga, samo tako, poludjelo trčati ulicama nepoznatog grada”, kaže Nenadov prijatelj iz kvarta čiji je sin s nestalim mladićem išao na Ekonomski fakultet.

Šutnja prijatelja

Dodaje da Matej nije bio “dijete koje žica novac”, nego ga je sam zarađivao radeći ljeti kao skiper tako da se ni po jednoj osnovi ne može u njega uprijeti prstom da je bio loš momak i u lošem društvu.

Nadam se samo da će se što prije ova agonija oko nestanka razriješiti. Sve to predugo traje za nas koji nestrpljivo čekamo i dobivamo informacije na kapaljku. Pokušavao sam kontaktirati jednog od momaka s kojima je Matej bio u Beogradu, ali ni na poruke, ni na pozive ne odgovara. Svi su uvjereni da nešto skrivaju, ali ja ne znam što bih mislio jer ni oni nisu loši dečki”, zaključio je susjed nestalog mladića.

Novinari Jutarnjeg pokušali su kontaktirati jednog od prijatelja koji je bio sa Matejem na dočeku 2022. u Beogradu, no na poruku koju smo mu poslali, nije odgovorio.

Inače, s velikom tugom Matejev nestanak doživila je i jedna od njegovih nastavnica iz gimnazije.

Objavila je zajedničku fotografiju sa školskog izleta iz Grčke uz popratni sadržaj: “Prije 10 godina na vrhu Meteora, moja voljena dica…desno, s bijelom kapom čuči moj Matej Peris…. nestao je prije par dana …molimo se prijatelji da se vrati živ i zdrav svojoj kući…”.

Podsjetimo, srbijanska policija nastavlja potragu za 27-godišnjim Matejem Perišem iz Splita, kojem se 31. decembra, oko 2:30 sati, u beogradskom klubu Gotik izgubio svaki trag.

Radiosarajevo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *