policija

RADNICI PRETUKLI GAZDU ZBOG KAŠNJENJA PLATA, ON PUCAO NA NJIH IZ VATRENOG ORUŽJA

429

Radnici prnjavorske firme, N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora, osumnjičeni su da su napali G. B., vlasnika firme u stečaju radi potraživanja duga prema njihovoj firmi te mu nanijeli povrede, a došlo je i do pucnjave.

Kako saznajemo, G. B. je povrijeđen i od njega je oduzet pištolj kao i od jednog od osumnjičenih koji je tokom sukoba ispalio hitac u zrak.

Sve se desilo jučer, a pripadnici Policijske stanice Bosanska Dubica su postupili su po prijavi da je ispred kuće G. B. u Bosanskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora, te da je jedno lice upotrijebilo vatreno oružje.

“Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu nad N. R., N. R. i D. D. zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda”, navode iz policije.

Dodaju da je kriminalističkom obradom uvrđeno da su osumnjičeni došli do kuće oštećenog u Bosanskoj Dubici sa namjerom regulisanja načina izmirenja potraživanja koje firma iz Prnjavora čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi vlasništvo oštećenog.

“U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N. R., N. R. i D. D. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela”, navode iz policije, pišu Nezavisne
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *