Radunović: Blokada Crne Gore tokom ove sedmice

130

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović rekao je da će taj politički savez ove sedmice organizovati jednosatnu blokadu Crne Gore kao, kako kaže, znak upozorenja prema svima “koji su sebi dali za pravo da prekrajaju izbornu volju građana” koja je na izborima 30. avgusta 2020. godine bila “ne sa DPS-om”.

 

Radunović je kazao da treba insistirati na dogovoru unutar aktuelne skupštinske većine, uz stranke nacionalnih manjina.

“Postoji sasvim izvjesna mogućnost da mandatar bude ličnost koja bi mogla da okupi čitavu parlamnetarnu većinu, a najvjerovatnije i stranke manjina.

 

Zato sam pitao javno na Tviteru Abazovića da li bi URA prihvatila da bude dio te tehničkie vlade u kojoj bi uspjeli da pokupimo sve iz parlamentarne većine i manjine, i na taj način sačuvali izbornu volju graana do izbora koje bi ta tehnička vlada organizovala”, rekao je Radunović za TV Prva.

 

On je naveo da mu nije odgovorio Abazović već odgovorio poslanik GP URA Miloš Konatar riječima da ako mogu da skupe 49 poslanika onda ta koalicija neće kočiti dogovor.

“Međutim, mislim da Konatar dobro zna da ni Abazović ne može da obezbijedi više od 49 poslanika”, rekao je Radunović. Istakao je da ne bi mogao da vjeruje da se može desiti da SNP bude dio toga.

 

Podsjetio je da su iz SDP Draginja Vuksanović Stanković i Andrija Popović iz LPCG  izjavili da neke stvari koje je Abazović predstavio kao obavezujuće za buduću manjinku vladu su neprihvatljive za njih.

 

“Skraćuje se vrijeme do kad mora mandat da se dodijeli nekome od potencijalnih mandatara, a mi mislimo da se to može riješiti i u okviru 41 plus manjine i da imamo adekvatnu ličnost za to”, istakao je Radunović.

Cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *