Ramiza je rodila 21 dijete pa poručuje, dobar supružnik je džennet ovoga svijeta

282

Izvor: haberhana

U SELU GLUHAVICA ŽIVJELA JE PORODICA O KOJOJ SU 1983. GODINE, PISALI SVI MEDIJI U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI I IZVJEŠTAVALE SVE TELEVIZIJE NA BALKANU..

O Ramizi Bećović i njenom suprugu Hamdiji pričalo se nadaleko. Nakon posjete njihovom domu, legendarnog novinara JRT, Omera Karabega, njihov život je bio tema i mnogih emisija. Reportaža o životu ove porodice biva emitovana na TvB, TvZ, TvSa..

Ramiza je bila jedina žena u Europi, koja je rodila 21 dijete. Da još bude interesantnije, bez pomoći ljekara i odlaska u bolnicu, a za “samo” 25 godina braka sa svojim Hamdijom…

Najstariji sin, te 1983. godine, bio je Amir, imao je 22 godine a najmlađa ćerkica Fikreta, samo 7 mjeseci..

Osmoro djece je pohađalo osnovnu školu i to kako? Bili su najbolji učenici u razredu. Djeca koja nijesu išla u školu, bila su pristojna, poslušna, mirna i vaspitana, pomažući svojim roditeljima u poslovima oko kuće. Amir se sa dvadeset godina zaposlio u Beogradu, radio i pomagao roditelje u odgoju svojih sestara i braće..

Suprug Hamdija je bio penzioner a Ramiza domaćica. Živjeli su samo od penzije i od onoga što bi najstarije dijete, sin Amir, zaradio u Beogradu..

Mnogi novinari i tv reporteri bili su u nevjerici prilikom boravka u kući Bećovića, pitajući se, KAKO??

Odgovor su dobili od Hamdije, “Gdje čeljad (djeca) nisu bijesna ni kuća nije tijesna.”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *