RIK zvanično proglasio listu “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane“

194

Danas je RIK zvanično proglasio listu “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane“ za izbore za članove nacionalnog saveta Bošnjačke nacionalne manjine.

“Zahvalni smo svim građankama i građanima koji su svojim potpisom podržali našu listu. Bošnjačko nacionalno vjeće mora da pripada svim Bošnjacima, a ne da bude partijski plen.

Novo rukovodstvo Bošnjačkog nacionalnog vjeća mora da kroz razgovore i dogovore sa predstavnicima drugih državnih organa omogući implementaciju svih ustavnih i zakonskih prava. Novo rukovodstvo Bošnjačkog nacionalnog vjeća mora iskoristiti ovaj historijski trenutak, u kome se na čelu države nalazi predsjednik Aleksandar Vučić, čovjek koji je Bošnjake nazvao svojom braćom i sestrama.

Savez je odgovor na već viđene bajate i jalove politike koje predstavljaju druge liste. Predali smo 1.800 potpisa vise nego ijedna lista do sad. Hvala volonterima Bošnjačko srpskog saveza – BOSS koji su dali tehničku podršku.

Bošnjačko nacionalno vjeće mora biti brana svakoj vrsti extremizma i radikalizma, kao i pojavi tzv. albanizaciji, koja ima za cilj da uništi Bošnjački identitet i doprinese podizanju tenzija. To je nešto što se ne sme dozvoliti”, navodi se u saopštenju Bošnjačko srpskog saveza BOSS.

(b92)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *