RODITELJI PODIŽU KREDITE DA BI SLALI DECU NA PRIVATNE ČASOVE Svaki drugi učenik ima plaćenog nastavnika

72

Privatni časovi i vid nastave “jedan na jedan”, u poslednje vreme postali su gotovo neizbežni među decom svih uzrasta. Iako je ovaj vid nastave u prošlosti bio popularan uglavnom pred polaganje prijemnog ispita za srednju školu ili fakultet, sada je podjednako tražen čak i u nižim razredima osnovne škole.

Mirjana objašnjava, da uprkos velikoj želji i naporu njenog starijeg sina koji je izuzetno uspešan u školi da pomogne mlađem bratu, jedini rezultati videli su se upravo nakon samo nekoliko plaćenih časova.

– Nije hteo da radi sa bratom iako se ovaj baš trudio da mu objasni. Sve mu je smešno, i nikako nije hteo da se fokusira a to radi i sa mnom.

Međutim, posle neoliko časova, već je u školi pokazao znatno bolje rezultate. Posle dvojki krenule su četvorke i petice. Učiteljica koja mu je držala časove kaže da je jako “bistar” ali da je lenj, i da je jako teško da se natera da prati jer su mu misli negde drugo – kaže majka.

Ona objašnjava da nije najsrećnija da izdvaja ovaj iznos i to na samom početku, i da je svesna da je njeno dete lenjo kada je u pitanju učenje, ali s obzirom da ima velika očekivanja i da za svoje dete želi da upiše dobru školu i završi fakultet, uzimaće časove i dalje ali za sada ne toliko učestalo.

Blic.rs

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *