Rožajka Emina Balota dobitnica 3 stipendije EU

335

Rožajka Emina Balota dobitnica je tri stipendije Evropske Unije za master studije i time joj je pružena mogućnost odabira između 7 prestižnih evropskih univerziteta i studiranja u Velikoj Britaniji (Univerzitet u Glazgovu), Austriji (Bečki univerzitet), Belgiji (Univerzitet u Gentu), Holandiji (Univerzitet u Lajdenu), Estoniji (Tartu univerzitet), Češkoj (Karlov univerzitet) i Španiji (Univerzitet Pompeu Fabra). Emina Balota je osnovne studije završila u Podgorici na Fakultetu političkih nauka, smjer Politikologija i međunarodni odnosi.

Balota je odabrala nastavak studija “Erasmus Mundus” master program “Evropska politika i društvo” tokom kojeg će studirati na četiri prestižna evropska univerziteta: Karlovom univerzitetu u Pragu (Češka), Univerzitetu u Lajdenu (Holandija), Jagelonskom Univerzitetu u Krakovu (Poljska) i Univerzitet Pompeu Fabra u Barseloni (Španija). Nakon diplomiranja stiče zajedničku diplomu sa potpisima predstavnika svih partnerskih univerziteta na kojima je studirala.

Evropska politika i društvo – Zajednički master program je multidisciplinarni dvogodišnji “Erasmus Mundus Joint Master” program koji povezuje oblasti evropske politike, savremene istorije i kulture, ekonomije, međunarodnih odnosa i kreiranja politika. Ključna uloga programa je da identifikuje i analizira izazove sa kojima se Evropa danas suočava (migracije, bezbijednost, populizam).

Prvi semestar EPS programa zasniva se na uvodnim kursevima master nivoa (u Pragu), a drugi semestar se fokusira na kurseve koji se odnose na EU (Krakov, Lajden). U trećem i četvrtom semestru, program nudi četiri različite studijske staze koje odražavaju različitu stručnost članova Konzorcijuma (Prag, Krakov, Barselona i Leiden).Budući da je zajednički master program, studenti EPS-a nakon uspješnog diplomiranja dobijaju zajedničku diplomu zajedno sa dodatkom diplomi koji izdaje Karlov univerzitet i važi u sve četiri zemlje EPS konzorcijuma (Češka, Holandija, Poljska i Španija).

rtr
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *