Rusija preti Britaniji ukoliko nastavi da „provocira“ Ukrajinu da napada Rusiju

178

Rusko ministarstvo odbrane upozorilo je Veliku Britanju da će dobiti “proporcijalni odgovor” ako nastavi da “direktno provocira” Ukrajinu da napada mete u Rusiji, javlja Rojters. 

Citirajući britanskog ministra oružanih snaga Džejmsa Hepija, koji je izjavio da Velika Britanija podržava ukrajinske trupe koje izvode udare na teritoriji Rusije i da korišćene britanskog oružja u te svrhe „nije nužno problem“, rusko ministarstvo odbrane uputilo je Britaniji upozorenje da će dobiti „proporcijalni odgovor“ ako nastavi da na taj način ohrabruje Ukrajinu.

„Želimo da podvučemo da će direktna provokacija kijevskog režima od strane Londona na takve akcije, ako se takve akcije sprovedu, odmah dovesti do našeg proporcionalnog odgovora. Kako smo upozorili, Oružane snage Rusije su danonoćno spremne da izvrše uzvratne udare visokopreciznim dalekometnim oružjem na centre za odlučivanje u Kijevu“, upozorilo je rusko ministarstvo odbrane Veliku Britaniju.

Ukoliko se izvrše takvi ruski napadi i pogode predstavnike pojedinih zapadnih država u Kijevu, to “ne bi nužno bilo problem”, dodalo je rusko ministarstvo odbrane u upozorenju Velikoj Britaniji.

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *