Ruski brod tražio gorivo, pogledajte odgovor Gruzije o kojem priča cijeli svijet “Ruski brode, goni se u …”

160

Ukrajinski mornari pobijeni na Zmijskom otoku još prvi dan invazije i njihove riječi koje su uputili ruskom brodu neposredno prije nego što ih je raketirao.

Ruski brode, goni se u k…” – postale su sojevrsni bojni poklič ne samo u Ukrajini, nego i izvan nje.

Naime, bivši ukrajinski ambasador u Austriji Oleksander Šerba na svom je Twitter profilu objavio video koji prikazuje razgovor gruzijskoga broda s nepoznatim ruskim brodom.

Čovjek koji se predstavio kao prvi časnik gruzijskog broda (koje ima sposobnost dotočiti gorivo drugim brodovima), prvo je na engleskom rekao kako mu se čini da vidi ruske oznake na brodu i pitao jesu li iz Rusije, piše Jutarnji list.

Da, mi smo Rusi, ruska posada“, odgovorio mu je sugovornik preko radija na engleskom.

“Ako ste Rusi, mi odbijamo bunkerirati vaš brod (natočiti im gorivo, op. a.) i odbijamo vas opskrbiti”, prešao je onda na ruski čovjek kojeg snima kamera telefona.

Govori vam zamjenik kapetana iz Gruzije. Mi vas nećemo opskrbiti. Ruski brode, goni se u k…“, na što je drugi Gruzijac na mostu dodao: “Prokleti okupatori!”

Ruski sugovornik nije odustajao pa je zamolio: “Uz dužno poštovanje, ostavimo politiku po strani, mi smo ostali na benzinskim parama!”

“Ako ostajete bez goriva, onda slobodno možete uzeti vesla i veslati. Slava Ukrajini, slava herojima“, odjavio se gruzijski mornar, uz još jedno “Goni se u k…”

radiosarajevo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *