RUSKO MINISTARSTVO OTKRILO DETALJE SUSRETA: Lavrov i Dodik se dogovorili – “Neophodno oslobađanje BiH od…”

185
Istaknuta je saglasnost stavova o ključnim međunarodnim problemima, dodaje se u saopštenju.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razmotrili su na današnjem sastanku dinamiku stabilizacionog procesa u BiH u kontekstu neophodnosti oslobađanja te nezavisne i suverene zemlje od spoljnog protektorata u liku visokog predstavnika, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Sagovornici su, kako se navodi u saopštenju, na sastanku na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu razmijenili mišljenja o stanju i perspektivama razvoja međusobne saradnje sa akcentom na saradnju Rusije sa Republikom Srpskom.

Istaknuta je saglasnost stavova o ključnim međunarodnim problemima, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je istaknut značaj uspostavljanja konstruktivnog dijaloga u BiH o svim aktuelnim pitanjima te ukazano na štetnost prakse uvođenja jednostranih nezakonitiih sankcija prema legitimno izabranim političkim zvaničnicima BiH, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Dodaje se da je potvrđena obostrana privrženost dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma, njegovih osnovnih principa ravnopravnosti tri konstitutivna naroda i dva entiteta sa širokim ustavnim ovlaštenjima.

Lavrov i Dodik razmotrili su na današnjem sastanku i dinamiku stabilizacionog procesa u BiH u kontekstu neophodnosti oslobađanja te nezavisne i suverene zemlje od spoljnog protektorata u liku visokog predstavnika, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Sagovornici su na sastanku na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu razmijenili mišljenja o stanju i perspektivama razvoja međusobne saradnje sa akcentom na saradnju Rusije sa Republikom Srpskom.

Istaknuta je saglasnost stavova o ključnim međunarodnim problemima, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je istaknut značaj uspostavljanja konstruktivnog dijaloga u BiH o svim aktuelnim pitanjima, te ukazano na štetnost prakse uvođenja jednostranih nezakonitiih sankcija prema legitimno izabranim političkim zvaničnicima BiH.

U saopštenju se dodaje da je potvrđena obostrana privrženost dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma, njegovih osnovnih principa ravnopravnosti tri konstitutivna naroda i dva entiteta sa širokim ustavnim ovlaštenjima.

Potvrđeno je da će kontakti biti nastavljeni.

Slobodna-bosna.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *