SA 15 GODINA NAUČILA KUR'AN NAPAMET Bogatiji smo za još jednu hafizu Kur'ana

292

Dana, 27. 08. 2021 godine, Joudy (Islam i Walaa) Hassan proučila je i položila cijeli Kur'an pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH.
Hfz. Joudy (15), danas je stekla titulu hafize Časnog Kur'ana.

Rođena je u Aleksandriji. Osnovnu školu završila je u Sarajevu a sada je učenica prvog razreda Karađoz-begove medrese u Mostaru.
Dolaskom u Udruženje Bejan Joudy se priključuje grupi djevojčica čija je muhafiza hafiza Hajra Imamović – Zulum. Napamet je znala samo prvi i posljednji džuz Kur'ana.

Na prvi ispit izlazi 2017. godine iz amme džuza. Od tada pa do jula 2020. godine Joudy uspijeva naučiti cijeli Kur'an. Pred kraj hifza znala je učiti po 10, 12 pa čak i 18 stranica dnevno, što je za njene vršnjakinje veliki uspjeh budući da je odolijevala svemu onome što je danas izazov našoj omladini.

Nakon naučenih posljednjih stranica ozbiljno pristupa utvrđivanju cijelog Kur'ana. Iako je bila zauzeta obavezama oko škole, uspjela se, uz Allahovu pomoć, tako dobro pripremiti za ispit da je pred internom komisijom udruženja Bejana, cijeli Kur'an proučila za 6 dana.

Nakon samo jednog dana odmora Joudy pristupa ispitu pred uvaženom komisijom Rijaseta u sastavu hfz. Ismet ef. Spahić, hfz. Haso ef. Popara, hfz. dr. Mensur ef. Malkić i hfz. mr. Salih ef. Halilović.

Ponosni smo na našu omladinu, koja svakim danom svojim velikim a zdravim ambicijama izmami osjecaj sreće i ponosa u našim prsima.
Iskrene čestitke našoj mladoj hafizi, njenim roditeljima i muhafizi uz dovu da budemo svjedoci što većem broju naše omladine čije znanje i ponašanje krasi poznavanje ajeta Časnog Kur'ana.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *