lopov

Sandžak: Osumnjičeni da su žrtvu pretukli pa opljačkali; Ukradeno 3.000 eura, parfem i satovi

159

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda potvrdilo je jednomjesečni pritvor, koji je sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac odredila Z.D. (36), rođenom u Peći, sa prebivalištem u Beranama, i A.B. (21) rođenom u Sarajevu, takođe sa prebivalištem u Beranama, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško razbojništvo, prenosi Dan.

„Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i težine djela koje im je stavljeno na teret, kao i zbog opasnosti od uticaja na svjedoke. Za ovo djelo se propisuje kazna zatvora od preko deset godina“, navodi se u rješenju o pritvoru.

U ovom predmetu u toku je faza istražnih radnji i saslušanja svjedoka.

Prema rješenju o određivanju pritvora, 22. novembra ove godine, u periodu od 18 do 19 sati, u naselju Rudeš u Beranama, u porodičnoj kući u vlasništvu oštećene D.J., po prethodnom dogovoru, u namjeri da sebi pribave imovinsku korist, Z.D. i A.B. izvršili su razbojništvo i oštećenoj oduzeli 3.000 eura, mobilni telefon, bankovne kartice, parfem i nekoliko satova.

„Sa kapuljačama na glavama, koristeći priliku dok su vrata kuće bila otvorena, ušli su u kuću, otvorili vrata kupatila u kojem se nalazila oštećena i isprskali je sprejom sa nadražujućim dejstvom. Potom su fizički nasrnuli na nju i nanijeli joj teške tjelesne povrede u vidu više preloma lica, upućujući joj riječi prijetnje: „Daj pare! Gdje su pare? Sin ti vozi auto od 100 hiljada eura. Ubićemo ti sina, ubićemo tebe““, piše u rješenju o pritvoru.

Kako „Dan“ saznaje, osumnjičeni su negirali djelo koje im je rešenjem o određivanju pritvora stavljeno na teret.

Inače, ovo razbojništvo je rasvijetljeno mjerama i radnjama službenika Odjeljenja bezbjednosti Berane, u saradnji sa Odsjekom za suzbijanje opšteg kriminaliteta i u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *