Sandžak: Tuča se završila pucnjavom, prvo je Bajraktarević udario sugrađanina dozerom za šećer…

439

Barjaktarović je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a Joksimović na četiri mjeseca

Beranac Dejan Barjaktarović osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a njegovom sugrađaninu Marku Joksimoviću, kojem je na teret stavljeno da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda u prekoračenju nužne odbrane, izrečena je kazna od četiri mjeseca zatvora.

Presudu je izrekao sudija Višeg suda u Bijelom Polju Ivan Adamović i ona je istovjetna s prvostepenom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud.

Kako se navodi u optužnici, 13. februara prošle godine, u 11.30, u jednom kafiću u Ulici četvrte crnogorske u Beranama došlo je do svađe između Dejana Barjaktarovića i Marka Joksimovića.

Tom prilikom Barjakatarović je staklenim dozerom za šećer udario u glavu Joksimovića, koji je sjedio u jednoj loži, nanoseći mu lake tjelesne povrede.

Došlo je do tuče između njih dvojice, tokom koje su se, kako se navodi u optužnici, međusobno udarali pesnicama. Joksimović je nakon toga prekoračio granice nužne odbrane odbijajući od sebe napad Barjaktarovića i više puta ga udario oštrim šiljatim predmetom dužine tri centimetra, nanoseći mu teške tjelesne povrede.

Zatim je Barjaktarović, kako se dalje navodi, iz pištolja nepoznate marke, kalibra 6,35 mm, koji je neovlašćeno nosio, ispalio jedan hitac u pravcu Joksimovića i pogodio ga u predjelu lijeve strane trbuha, nanijevši mu ustrelnu ranu i nanoseći mu teške povrede opasne po život.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *