Saopštenje BOSS-a: Ovakva koalicija je izdaja rahmetli Muftije

150

Bošnjačko srpski savez pozdravlja formiranje novog saziva Nacionalnog vijeća Bošnjaka.
Očekujemo da će novi koalicioni partneri Stranka pravde i pomirenja i Stranka demokratske akcije odgovorno vršiti vlasti u Nacionalnom vijeću Bosnjaku, da će sprovesti depolitizaciju Vijeća i učiniti da se Vijeće počne baviti onim sto mu i jesu zakonske nadleznosti.

Međutim, smatramo da je potpisivanje sporazuma Usame Zukorlića sa Sulejmanom Ugljaninom bez ukidanja paravjerske tvorevine izdaja politike koju je trasirao rahmetli muftija Muamer ef. Zukorlić kao i izdaja na stotine vjernika koji su Islamsku zajednicu branili i odbranili svojim životima.

Pitamo nove koalicione partnere da li ste se onima koje ste posvadjali izvinili, tražili halaluk. Zbog Vas i vaših fotelja i političkih igara već dugi niz godina, Bošnjaci su u svadji sa svojim prijateljima, komšijama i familijama.

Na kraju bismo dodali, nadamo se da će ova nova politička realnost na političkoj sceni Srbije otvoriti mnogima oči, da će bolje sagledati stvari i posledice od ovakve koalicije.

Mi iz Bošnjačko srpskog saveza ne očekujemo ništa dobro, već se bojimo da će ovakvo BNV biti uzrok radikalizaciji i zaoštravanju političke scene Srbije.

Ono sto nas posebno zabrinjava jeste da je najavljeno da će nova koalicija biti koalicija kontinuiteta kada je u pitanju rad BNV u pogledu politike samoopredjeljenje i albanizacije, koja je štetna i opasna kako za Bošnjački narod tako i za državu Srbiju.
Stara poslovica kaže: “što se grbavo rodi, vrijeme ne ispravi“.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *