SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Inicijativa slobodnih građana uz učiteljicu Adelu Melajac

123

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Inicijativa slobodnih građana osuđuje jutrošnje pozivanje učiteljice Adele Melajac da u prostorijama MUP-a u Novom Pazaru da izjavu i smatramo taj čin najgrubljim kršenjem zakona i Ustava Srbije.

Pozivamo tužilaštvo i policijsku upravu u Novom Pazaru da se što pre izjasne i objasne pravni osnov na osnovu kojeg je učiteljica Adela Melajac pozvana da da izjavu.

Dok traženi ratni zločinac Duško Kornjača šeta slobodno Novim Sadom, dok se slike Ratka Mladića pojavljuju na bilbordima širom Srbije, novopazarska policija saslušava jednog prosvetnog radnika i to zbog jedne himne, za koju je upitno da li je uopšte puštena na času u školi i pod kojim okolnostima.

ISG podseća javnost u Sandžaku i ostalim delovima Srbije da su korupcija, nepotizam, kriminal i partokratija naši zajednički neprijatelji, a da je himna samo oružje trenutnog režima da poremeti međunacionalne odnose i izazove sukobe.

Suštinski problemi sa kojima se suočavaju svi građani u Srbiji su i dalje pred nama i oni su oličeni u kriminalu koji je sistemski zastupljen, ali i u vrhu državne vlasti koja je umešana u veliki broj afera za koje tužilaštva širom Srbije i dalje ćute.

ISG poziva novopazarsko tužilaštvo i policijsku upravu da se pozabave korupcijom i kriminalom u javnom zdravstvu, ali i da ispitaju povezanost svojih kadrova sa kriminalnim strukturama, a ne da saslušavaju jednu nezaštićenu učiteljicu.

Pozivamo građane da nam se obrate ukoliko budu imali problema zbog iznošenja svojih političkih stavova i ideja, a Inicijativa slobodnih građana će i dalje biti uz obespravljene i na strani pravde i istine.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *