Sarajevo: Sjeničak Meho namjerno izazvao saobraćajnu nesreću, jer bivša supruga nije htjela razgovarati s njim

330

Policija sumnja da je Meho Korać namjerno izazvao tešku saobraćajnu nesreću u subotu na u blizini Zemaljskog muzeja. Meho dugo živi i radi u Njemačkoj, inače je rodom iz okoline  Sjenice, a sada često boravi u Sarajevu.

Meho je upravljajući automobilom ulicom Zmaja od Bosne u pravcu centra grada, tokom vožnje susreo bivši suprugu koja je vozila u istom pravcu.

Meho joj se obratio, ali žena nije htjela s njim da razgovara, te je on izrevoltiran kazao: “E sad ćeš vidjeti šta ću uraditi”.

Meho Korać

Meho Korać

Meho Korać

Meho Korać

Zaletio se automobilom, ali je udario drugo vozilo u zadnji dio, a potom je sletio s kolovoza, polomio drvo, a vozilo mu se zapalilo, nezvanično saznaje Dnevni avaz.

Automobil Meha Koraća

Automobil Meha Koraća

Autimobil Meha Koraća

Autimobil Meha Koraća

Vozač iz automobila u koji je Korać udario, zadobio je povrede za koje se ljekari nisu mogli izjasniti o kojem stepenu je riječ.

Srećom, u svemu tome nije bilo teže povrijeđenih.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo ranije su kratko kazali da se pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do ove nesreće, kao i njen uzrok.

Epilog udesa

Epilog udesa

Epilog udesa

Epilog udesa

Meho Korać je, podsjetimo, u septembru bio privođen zbog ugrožavanja sigurnosti punca i bivše supruge koji su doveli djecu da ih Meho preuzme.

Navodno im je Meho zaprijetio, pa je tast naglo pokrenuo vozilo, te Mehu zakačenog za automobil, vukao desetak metara, o čemu smo i ranije pisali.

Spasila ga je, kako su mediji tada pisali, policija nakon što ga je tast nekoliko metara vukao vozilom.

Kako je potvrdio advokat Duško Tomić, Korać je ispitan nakon čega je pušten na slobodu.

Tomić je kazao da je Korać nedavno izašao iz pritvora nakon što se nagodio na godinu zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti ozbiljnom prijetnji smrću supruzi M. B. s kojom se razvodi i ima dvoje djece.

“Žena s kojom se razvodi došla je kolima s ocem. Meho je došao da preuzeme djecu i navodno je njenom ocu rekao: ‘Trebao sam vas prošli put pobiti’.

Međutim to se utvrdilo da i nije baš tako i ja sam njega izvukao prije deset minuta iz pritvora, odnosno pušten je da se brani sa slobode.

Incident se desio iza Centra BBI, Meho je zadobio lake tjelesne povrede, punac je dao gas ničim izazvan i vukao ga jedno deset metara i Meho je završio u Hitnoj“, kazao je Tomić tada.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *