Sarajevske ulice ukrašene povodom Kurban-bajrama. Ukrasimo ulice Novog Pazara, Rožaja…

147

Na inicijativu Vlade Kantona Sarajevo i nadležnog Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS danas su postavljene svijetleće dekoracije u obliku kugli u ulicama Ferhadija i Maršala Tita.

Centralne gradske ulice ukrašene su povodom predstojećeg Kurban-bajrama, s ciljem upotpunjavanja i naglašavanja praznične atmosfere, saopćio je Press KS.

Ukupno je postavljeno 27 svijetlećih dekoracija, a po nalogu nadležnog ministarstva montirali su ih uposlenici KJKP “Park”.

U ulici Maršala Tita, na dijelu od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva, postavljeno je 20 dekorativnih elemenata, te u ulici Ferhadija još sedam.

– Ovo je jedan od načina da se građanima Kantona Sarajevo islamskih vjerskih uvjerenja uljepša doček njihovog najvećeg blagdana i najdražeg gosta – Bajrama – istakao je resorni ministar Enver Hadžiahmetović.

Svjetlosne dekoracije uključene su večeras, istovremeno s početkom rada ulične rasvjete, čime se također značajno doprinijelo ljepšem izgledu centralnih ulica našeg glavnog grada.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *