ŠARIĆEVA OPSESIJA: OSVETITI SE ŠKOLSKOM DRUGU KOJI GA JE IZDAO Pljevljak je naredio ubistvo Cigle, ali udar na nekada najbližeg saradnika mu je GLAVNI CILJ već osam godina

133

Darko Šarić predao se srpskim vlastima 2014. godine, od kada se nalazio u pritvoru, a izgleda da mu je sve vreme provedeno iza rešetaka bila na pameti samo jedna ideja – kako se osvetiti školskom drugu Nebojši Joksoviću, koji ga je izdao i postao svedok saradnik tužilaštva.

Paralelno sa tim, Šarić je, kako tvrdi tužilaštvo, naredio i ubistvo Milana Milovca, zvanog Cigla, prošle godine u Ekvadoru, a koji je za pljevaljskog narko-bosa obavljao sve poslove nakon predaje i koji je slovio za njegovog bliskog saradnika.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, na osnovu prikupljenih dokaza u predistražnom postupku, Šarić se tereti da je od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnim švercom kokaina, ali i da je naložio izvršenje teškog ubistva Milana Milovca.

Joksović je bio Šarićev drug još iz osnovne škole i u njega je imao poverenja, a važio je za njegovog glavnog čoveka za Italiju. Međutim, Joksović je uhapšen 2010. godine, i tada se dogovorio sa tužilaštvom da postane svedok saradnik.

Priznao je da je bio zadužen za posrednike koji su drogu prodavali u Italiji, ali i da je učestvovao u švercu kokaina. Svedočio je i da je naređenja primao direktno od Šarića, zbog čega je postao najznačajniji svedok tužilaštva u slučaju šverca kokaina.

Na sudu je, kako je ranije pisao Krik, ispričao da je Šarić zamolio da iz jednog stana u Milanu skloni kokain, plašeći se da ga policija ne pronađe.

„Darko je tražio od mene da li imam nekoga ko bi otišao i iz tog stana, obio brave ili ušao već na neki nedozvoljeni način, i izneo taj kokain. Međutim, do tog posla nije došlo, jer je italijanska policija našla taj ključ i posle nekolko dana zaplenila kokain. Radilo se o količini od 300 kilograma“, ispričao je Joksović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *