Sastanak sa mještanima Mura: Bezbjednost svih učesnika u saobraćaju je zajednićki cilj

101

Gradonačelnik Nihat Biševac sastao se sa predstavnicima mještana naselja Mur. U tom naselju je nedavno stradala patnaestogodišnja djevojčica. Mještani su nakon tragedije organizovali protest i uputili zahteve lokalnoj samoupravi: zahtev za unaprijeđenje bezbjednosti saobraćaja na teritoriji grada Novog Pazar, bezbjednu saobraćajnicu na dionici državnog puta Novi Pazar – Mur – Lukare, i zahtev da se u prvom kvartalu 2023. godine riješi: adekvatno obeležavanje i osvetljenje pješačkih prelaza na dionici, pokrivanje dionice kamerama, radarima i usporivačima brzine, uređenje trotoara, kao i izrada fizičkih usporivača saobraćaja u zonama škole.

„Zahtevi su realni i razgovarali smo o njima. Sa druge strane, mještane smo upoznali sa zaključcima susreta sa ministrima Goranom Vesićem i Huseinom Memićem u Beogradu. U cilju bezbjednosti učenika, pješaka i mještana uopšte, pored škola u Muru, Lukarima i Salakovcu biće postavljeno ukupno sedam platformi, uz svjetlosnu signalizaciju. Predstoji nam izrada projekta za postavljanje trotoara, a nakon toga i sama realizacija tog projekta kroz ova naselja. U planu je i izrada posebnog projekta zona bezbjednosti pored svih 12 škola u Novom Pazaru. Postoje neke, po procijenama saobraćajnih stručnjaka kritične tačke, na kojima se dešavao niz saobraćajnih nezgoda, a na kojima će biti odrađena kompletna svjetlosna i druga saobraćajna signalizacija, u cilju podizanja stepena bezbjednosti učesnika u saobraćaju“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Predstavnik grupe građana, dr Hako Bihorac zadovoljstvo zbog brze reakcije gradonačelnika, u želji da se zajedničkim snagama problemi riješe.

„Predočili smo zahteve sa željom da podignemo nivo bezbjednosti učesnika u saobraćaju. To su problemi koji nas tište godinama i koji su rezultirali gubitkom ljudskih života, među kojima i petnaestogodišnje djevojčice. Želimo da istrajemo do konkretnih rezultata da nam se tragedije ne ponove. Imali smo sa gradonačelnikom jako dobar sastanak danas. Nakon predočenih detalja sa sastanka u Beogradu, uvijerio nas je da će u interesu svih građana biti preduzete mjere kako bi se potencijalna opasnost po učesnike u saobraćaju, a prije svega pješake smanjila, kako u Muru, tako i u drugim naseljima“, rekao je Bihorac.
U narednim danima građanima će biti predstavljen vremenski plan realizacije traženih zahteva.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *