Sastanak u Vladi Srbije: Sedam platformi u Muru i Selakovcu, trotoari na magistralnim putevima /VIDEO/

106

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za A1 da je na sastanku sa ministrom građevine Goranom Vesićem dogovoreno da se odmah postavi sedam platofrmi (usporivača) u naseljima Mur i Selakovac, kao i ograda u blizini Osnovne škole “Jošanica” kao hitne mjere. On je dodao da su u Ministarstvu građevine obećali i trotoare na magistralnim putevima kao i raspisivanje tendera za brzu saobraćajnicu Novi Pazar- Kraljevo.

Delagacija Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem, razgovarala je danas sa ministrom građevine Goranom Vesićem o problemima oko magistralnih puteva o ovom gradu. Na sastanku je donijeto niz zaključaka rekao je za A1 gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac,

” Minstar je donio hitne mjere koje treba odmah realizovati. Te mjere se odnose na 7 platformi, odnosno usporivača brzine, kao i ograda u blizini Osnovne škole “Jošanica” gdje smo u vašem prilogu mogli da vidimo koliko je opasna staza kojom se deca kreću. Pored usporivača, uradiće se i signalizacija pored svih kritičnih mesta u gradu, tačnije tamo gde je bilo najviše saobraćajnih nesreća poput Teferidža. Ovi usporovači biće postavljeni kod škola u naseljima Mur i Selakovac, kao i na mjestu gdje je nedavno poginula petnaestogodinja djevojčica.” , rekao je za A1 gradonačelnik Biševac.

On naglašava da su ovo mjere koje će se odmah realizovati, a tačan datum će samo zavisiti od vremenskih uslova. Biševac kaže da su donijete i mjere koje će se realizovati u narednom periodu kao što su trotoari na magistralnim putevima, te dodaje da osim bezbjedonosnih problema je bilo riječi i o drugim projektima koji će početi početkom godine.

” Gospodin Vesić je naglasio da će već 10. januara biće otvaranje tendera za projektovanje brze saobraćajnice Novi Pazar- Kraljevo kao i mnogi drugi projketi. ” rekao je Biševac.

Inače, sastanak delegacije Novog Pazara sa ministrom građevine Goranom Vesićem inicran je od strane ministra Huseina Memića, nakon stradanja maloljetne djevojčice na pješačkom prelazu u novopazarskom naselju Mur.

“Zajedničkim snagama radićemo na podizanju sigurnosti djece i građana na kritičnim tačkama u Novom Pazaru. Danas smo sa ministrom Vesićem dovovorili prve konkretne korake čija realizacija počinje u narednih nekoliko dana”- rekao je ministar Memić.

Izvor A1tv.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *